"


Epicah- διασυνοριακές σχέσεις και κληρονομιά


Ο τρόπος επίδρασης των συνόρων στο πλαίσιο της προστασίας και της ανάπτυξης της φυσικής και πολιτιστικής διασυνοριακής κληρονομιάς στην Ευρώπη.


Πρόκειται για μια κοινή έκθεση που καταρτίστηκε από τους παρακάτω εταίρους, οι οποίοι εκπροσωπούν 7 διασυνοριακές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

Atlantic Axis of Peninsular Northwest (PT)
Regional Development Agency of the Pilsen Region (CZ)
Peipsi Center for Transboundary Cooperation (EE)
Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης/ Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Atlantic Axis of Peninsular Northwest (ES)
Iberian Association of Riverside Municipalities of Duero River (ES)
Tokaj Wine Region Nonprofit LLC (HU)
Agency for the Development of the Empolese Valdelsa (IT)
Satu Mare County Intercommunity Development Association (RO)

Το περιεχόμενο αυτής της έκθεσης συνοψίζεται στο παράρτημα, όπου αναφέρονται τα κυριότερα συμπεράσματα αυτής και υποβάλλεται μια σειρά προτάσεων προς στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να ληφθούν υπόψη στους κανονισμούς σχετικά με την επερχόμενη Προγραμματική Περίοδο 2021-27.

Η έκθεση εμπεριέχει σημαντικές πληροφορίες για την υφιστάμενη κατάσταση (συνάφεια σχετικά με την ανάπτυξη των συνόρων, τους κύριους περιορισμούς και τα πεδία βελτίωσης) για την Πολιτιστική και Φυσική Κληρονομιά και τον Διασυνοριακό Τουρισμό (ο οποίος σχετίζεται άμεσα με την προστασία και την προώθηση των άλλων δύο θεμάτων).

Η έκθεση αυτή εκπονήθηκε στο πλαίσιο του έργου EPICAH, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG EUROPE για την περίοδο 2017-19.

Περιλαμβάνει τα αποτελέσματα μιας online έρευνας, η οποία καταγράφει η αντίληψη των φορέων των παραμεθόριων περιοχών σχετικά με την παρέμβαση της ΕΕ και ένα σύνολο προτάσεων για τη μελλοντική πολιτική συνοχής της ΕΕ για την εδαφική συνεργασία (2021-27).

Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει επίσης περίπου 20 παραδείγματα καλών πρακτικών που παρουσιάζουν επιτυχημένες περιπτώσεις στις εν λόγω διασυνοριακές περιοχές και θα συνοδευτεί από ένα σχέδιο δράσης για κάθε συνοριακή περιοχή, το οποίο θα εκπονηθεί μέχρι τα τέλη του 2019 και είναι ύψιστης σημασίας για τον σχεδιασμό των μελλοντικών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που πρόκειται να υλοποιηθούν στις εν λόγω περιοχές.

Στο παρακάτω δεσμό παρατίθεται μια σειρά παραδειγμάτων καλών πρακτικών σχετικά με επιτυχημένες περιπτώσεις:
https://www.interregeurope.eu/epicah/good-practices/





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ