"


Εορτή του Αγίου Ιγνατίου στην Νέα Ζούζουλη Καστοριάς (ΦΩΤΟ)


Μια ιδιαίτερη ευλογία για την ενορία του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου Νέας Ζούζουλης

αποτέλεσε η παρουσία του ιερού λειψάνου του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου, το οποίο έχει δωρίσει εδώ και αρκετά χρόνια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ. Από τότε, τιμάται κάθε χρόνο η μνήμη του Αγίου στον ως άνω Ιερό Ναό με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία στη Θεία Λειτουργία προέστη ο επιχώριος Επίσκοπος, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε το θείο λόγο και ερμήνευσε τον προσδιορισμό Θεοφόρος με το οποίο χαρακτηρίζεται ο Άγιος Ιγνάτιος. Προέτρεψε ακόμη τους πιστούς, παρ’ όλη τη σύγχυση που επικρατεί στον κόσμο και τον πνευματικό χειμώνα της αθεΐας, της απληστίας αλλά και την απομάκρυνση του ανθρώπου από τον Θεό, να επιστρέψουν στην ορθόδοξη πίστη και παράδοση, να προσεγγίσουν ξανά τον Θεό κι έτσι να εορτάσουν αληθινά Χριστούγεννα.

Η παρουσία του πλήθους του ευλογημένου λαού του Θεού ήταν συγκινητική, βιώνοντας έτσι το προεόρτιο κλίμα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής. Τέλος, προσκύνησαν το τεμάχιο του ιερού λειψάνου και πήραν ως ευλογία την αρτοκλασία και τα κόλλυβα που παρατεθήκαν προς τιμήν του Αγίου.

Δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.flickr.com/photos/154131019@N02/sets/72157674738432437

Πηγή: imkastorias.gr





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ