"


Καστοριά - Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής - Πρόγραμμα


Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του 5ου Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής που θα πραγματοποιηθεί στο Ιστορικό κέντρο της Καστοριάς το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Το πρόγραμμα/σελίδα ανανεώνεται συνέχεια, επίσης, πληροφορίες για το φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα στο facebook Καστοριά - Φεστιβάλ βαλκανικής μουσικής

Δείτε το πρόγραμμα:

Η Αγία Φανφάρα στο 5o Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής στην Καστοριά

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στην επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής ανακοινώθηκε το πρώτο όνομα μπάντας που θα συμμετέχει

Από την Αθήνα έρχεται η πρώτη μπάντα που θα συμμετέχει στο 5o Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής στην Καστοριά και είναι η "Μπάντα του Μεταξουργείου".

Η Μπάντα του Μεταξουργείου 15μελής ορχήστρα (Αγία Φανφάρα) στο 5o Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής στην Καστοριά
Η Μπάντα του Μεταξουργείου (Αγία Φανφάρα) είναι μια Balkan Brass Band που ζει κι ανασαίνει στο κέντρο της Αθήνας.
Είναι ένα ανοιχτό πολυσυλλεκτικό κοινωνικό πείραμα που απαρτίζεται από μουσικούς που ζουν ή δρουν στο Μεταξουργείο και μαγνητίζονται από τα χάλκινα.
-Όταν λάμπει ο χαλκός οι δρόμοι κλείνουν.
-Η μουσική ρέει ποτάμι και πλημμυρίζει τα γύρω στενά.
-Ο χορός μαίνεται εξαγνιστικός.
-Διονυσιασμός εγγυημένος.
Κι όλα είναι πιθανά.
Έχεις νιώσει ποτέ τη χιτζάζ να σου γαργαλάει το αυτί;

Μείνετε ενημερωμένοι ΕΔΩ & ΕΔΩ



 Καστοριά - Όταν η Ροκ συναντάει τα Βαλκάνια ...


Μουσικοί από κάθε γωνιά της Ελλάδος δίνουν ραντεβού στο Ιστορικό κέντρο της Καστοριάς


Ηλεκτρικό γλεντοκόπι με το Παραδοσιακόδημοτικόρεμπέτικο σύνολο Βουκολική Διαταραχή στο 5ο Φεστιβάλ Βαλκανικής μουσικής στην Καστοριά
Ένα μουσικό σύνολο νέων ανθρώπων που παίζουν παραδοσιακή μουσική παιγμένη Ροκ και ενορχηστρωμένη Βαλκανικά, που ενώνει τις κατά τόπους παραδόσεις, συγκεράζει μελωδίες
και ρυθμούς με μια διάθεση για πειραματισμό, διαμορφώνει έντονα ηχητικά τοπία και με επιλεγμένες πιατέλες τραγουδιών, με πλούσια λαογραφική γέμιση, δεν αφήνει καμία και κανέναν νηστικό και ακούνητο και προ(σ)καλεί επίδοξους πρωτοχορευτές να σύρουν τον κύκλο ...αυτή είναι η Βουκολική Διαταραχή την οποία θα απολαύσουμε στο 5ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής στο Ιστορικό κέντρο της Καστοριάς.

Δείτε τους εν δράση:


Η νεανική παραδοσιακή μπάντα "ΜΑΟΔΟΝΕΣ" από τη Νάουσα στο 5ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής στην Καστοριά

Μουσικοί από κάθε γωνιά της Ελλάδος δίνουν ραντεβού στο Ιστορικό κέντρο της Καστοριάς το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019


Ανακοινώσεων συνέχεια για τα μουσικά σύνολα που θα συμμετέχουν στο 5ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής στο Ιστορικό κέντρο της Καστοριάς, μετά την Αγία Φανφάρα και τη Βουκολική Διαταραχή σειρά παίρνουν οι ΜΑΟΔΟΝΕΣ

Οι ΜΑΟΔΟΝΕΣ είναι μια νεανική παραδοσιακή μπάντα φίλων και συνεργατών απαρτιζόμενη από 4 βασικά μέλη. 
Κλαρίνο: Μαύρος Γιάννης, τρομπέτα: Καρβουνάρης Πασχάλης, ακορντεόν/πλήκτρα: Δρικούδης Γιώργος,  νταούλι/ντραμς Μίσκας Ηλίας.
Στόχος της είναι η διατήρηση και η διάδοση κυρίως των Μακεδονικών παραδοσιακών τραγουδιών αλλά και της  ευρύτερης βαλκανικής περιοχής, όπως αυτά έχουν περάσει και γίνει βίωμα για τον καθένα ξεχωριστά. 
Ξεκίνησε τις εμφανίσεις της από το φθινόπωρο του 2016, έχοντας συμμετάσχει σε αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Μακεδονία και ανά την Ελλάδα. Ως ηχητικό υλικό έχει διεκπεραιώσει μια ζωντανή ηχογράφηση η οποία έχει δημοσιευτεί και αναρτηθεί στο διαδίκτυο από τον Οκτώβρη του ίδιου χρόνου. 
Η αγάπη τους για την μουσική και κυρίως την παραδοσιακή, τους έχει αναδείξει ως φίλους και συνανθρώπους, δίνοντας όλο και περισσότερο από τον εαυτό τους θέτοντας κάθε φορά και νέους μουσικούς στόχους.

Balkan punk n’ roll band BAiLdSA και δεν καθόμαστε κάτω στο 5ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής

Μουσικοί από κάθε γωνιά της Ελλάδος δίνουν ραντεβού στο Ιστορικό κέντρο της Καστοριάς το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Ανακοινώσεων συνέχεια για τα μουσικά σύνολα που θα συμμετέχουν στο 5ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής στο Ιστορικό κέντρο της Καστοριάς, μετά τους, Αγία ΦανφάραΒουκολική Διαταραχή και ΜΑΟΔΟΝΕΣ σειρά παίρνουν οι BAiLdSA από τη Θεσσαλονίκη.

Οι BAiLdSA είναι ένα γκρουπ με βάση τη Θεσσαλονίκη που συνδυάζει βαλκανικούς ήχους με post punk αισθητική. Το όνομα προκύπτει από την τουρκικής προεύλευσης λέξη bayılmak λυποθυμώ), το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στα χωριά των βαλκανίων και με παρεμφερείς σημασίες όπως αγανάκτσα, μπούχτσα κτλ.

Αφ’ ότου σχηματίστηκαν το 2008, οι BAiLdSA εξελίχθηκαν σταδιακά, μπολιάζοντας με ska, punk, reggae, rap, και indie/post-rock ή stoner στοιχεία το ήδη υπάρχον βαλκανικό γυφτοπάνκ υπόβαθρο, με αποτέλεσμα έναν συγκεκριμένο και μοναδικό ήχο.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ