"


Τι μαγειρεύουμε αύριο Σάββατο;


Το μενού για αύριο Σάββατο 10/11 προτείνει:


Kανελόνια με κιμά


ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο κανελόνια
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
250 γρ. κιμά χοιρινό
2 κρεμμυδάκια μικρά ψιλοκομμένα
1 ντομάτα ψιλοκομμένη ή ένα ματσάκι ντοματίνια
λίγο δυόσμο
1 κ.γλ μαϊντανό
έξτρα τυρί ψιλοκομμένο ή τριμμένο
1 συσκευασία τριμμένης ντομάτας
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
1 φλυτζάνι τριμμένο τυρί για μακαρόνια
1 αυγό
3 κ. γλ. ντοματοπελτέ
αλάτι
πιπέρι
2 κ.γλ. βασιλικό

Για τη σάλτσα: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε το μισό λάδι και το ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σωτάρουμε ελαφρά. Μετά από λίγο προσθέτουμε το χυμό της ντομάτας , το βασιλικό, το μαϊντανό, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και μετά σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά.

Για τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και το άλλο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σωτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τους κιμάδες και ανακατεύουμε καλά για να σωταριστεί και ο κιμάς με το κρεμμύδι και να πάρει γεύση. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και 3 κουταλάκια ντοματοπελτέ. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ανακατεύουμε να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.

Το πρώτο μυστικό για καλή γέμιση στα κανελόνια: Αν έχουμε καμιά 10ρια μικρά ντοματίνια, τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε στη μέση και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά μας. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δούμε ότι το μείγμα του κιμά απορροφά τα ζουμιά του και αρχίζει να γίνεται παχύρευστο. Τότε κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για λίγα λεπτά.

Επειτα, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το τριμμένο τυρί. Δεύτερο μυστικό: αν έχετε στο ψυγείο τίποτε κομματάκια κίτρινου τυριού (π.χ. γκούντα ή γραβιέρα) ρίξτε τα και αυτά.

Τέλος, σπάμε το αυγό και το ρίχνουμε προσεκτικά στη γέμιση και ανακατεύουμε.

Τώρα, ξεκινάμε με ένα κουταλάκι ή με το χέρι να γεμίζουμε τα κανελόνια μας. Τα στοιβάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα πυρέξ και μόλις τελειώσουμε όλα τα κανελόνια με το κιμά, περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε στην αρχή. Προσοχή τώρα: Πρέπει να σκεπάσουμε τελείως τα κανελόνια με υγρό. Οπότε αν δεν φτάνει η σάλτσα, προσθέτουμε λίγο νεράκι μέχρι τα κανελόνια να σκεπαστούν πλήρως.

Περιχύνουμε το φαγητό με τυράκι τριμμένο και σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Στα 40 λεπτά, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, σβήνουμε το φούρνο τελείως και περιχύνουμε με άλλο λίγο τυράκι. Αφήνουμε μέσα στο φούρνο τα κανελόνια με κιμά να δέσουν και μετά τα βγάζουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: supersyntages.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ