Τι μαγειρεύουμε αύριο Σάββατο;

Το μενού για αύριο Σάββατο 17/11 προτείνει:


Χοιρινό κρασάτο φούρνου
 
Συστατικά
•    2 κιλά περίπου χοιρινό χωρίς κόκαλο (µπούτι ή σπάλα) κοµµένο σε µεγάλους κύβους,
•    1 καρότο ξεφλουδισµένο σε µικρά µπαστουνάκια,
•    1 κρεµµύδι σε κυβάκια,
•    1 µεγάλο κλωνάρι σέλινο (χωρίς τα φύλλα) σε φετάκια,
•    1 µπουκάλι (3 φλ.) κόκκινο ξηρό κρασί,
•    ½ φλ. ελαιόλαδο,
•    αλάτι, πιπέρι.

Βήματα
•    Βήμα 1
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 220°C.
•    Βήμα 2
Βάζετε το κρέας µαζί µε το καρότο, το κρεµµύδι και το σέλινο σε ένα µεγάλο σκεύος µε καπάκι που να µπαίνει στο φούρνο.
•    Βήμα 3
Το αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το κρασί και το λάδι (αν έχετε πήλινο σκεύος µε καπάκι, ακόµα καλύτερα, όµως µπορείτε να χρησιµοποιήσετε ένα βαθύ ταψί και να το σκεπάσετε µε λαδόκολλα και αλουµινόχαρτο για να στεγανοποιηθεί).
•    Βήμα 4
Ψήνετε το κρέας στο φούρνο για 2 ώρες, γυρίζοντάς το µια φορά στο µέσο του ψησίµατος.
•    Βήμα 5
Χαµηλώνετε το θερµοστάτη στους 180°C, το ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιµο για άλλη µισή ώρα για να ροδίσει το κρέας.
•    Βήμα 6
Το σερβίρετε συνοδεύοντάς το, αν θέλετε, µε ρύζι ή πλιγούρι πιλάφι.

Πηγή: xrysessyntages.com
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ