"


Θετική απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το ζήτημα της ενοποίησης με το ΤΕΙ


Ολοκληρώθηκε γύρω στις 6 το απόγευμα η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία συζητήθηκε το ζήτημα της συγχώνευσης των δύο Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Δυτικής Μακεδονίας.


Όπως δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Αντώνης Τουρλιδάκης, αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας «Υπήρχε θετική διάθεση και απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου στο θέμα της ενοποίησης του ιδρύματος μέσω της ένταξης του ΤΕΙ στο Πανεπιστήμιο αλλά τέθηκαν μία σειρά από επιφυλάξεις».

Οι επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν από τα μέλη της Συγκλήτου σύμφωνα με τον Πρύτανη «έχουν να κάνουν με την διασφάλιση του αυτοδιοίκητου του Πανεπιστημίου, το θέμα των ακαδημαϊκών κριτηρίων που θα θέλαμε να δούμε κατά την μετάβαση, καθώς και το ζήτημα των φοιτητών που έχουν εκφράσει αρκετές ενστάσεις, ώστε να μη δεχτούμε την ρύθμιση που δίνει το δικαίωμα σε φοιτητές του ΤΕΙ να τους αναγνωριστούν μαθήματα για να πάρουν δίπλωμα από το Πολυτεχνείο».

Ο κ. Τουρλιδάκης υπογράμμισε πως «Η απόφαση ήρθε σαν αποτέλεσμα ευρύτατης διαβούλευσης, όμως επειδή στο Πολυτεχνείο υπάρχουν ζητήματα που αφορούν στον στρατηγικό σχεδιασμό συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις. Από εκεί και πέρα αναμένουμε την τοποθέτηση του Υπουργείου και πάνω εκεί να τοποθετηθούμε σε κάθε άρθρο και κάθε συγκεκριμένη ρύθμιση».

Για το “καυτό” θέμα του πορίσματος που απεστάλη στο Υπουργείο, ο ίδιος τόνισε πως «Το πόρισμα του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ ήταν κοινό και κατατέθηκε από την επιτροπή στις 28 Ιουνίου. Μετά ανεξάρτητα από τον Πρύτανη του ΤΕΙ στάλθηκε κάτι άλλο για το οποίο εμείς δεν ήμασταν ενήμεροι».

Κλείνοντας ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ανέφερε πως «Δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση των συλλογικών οργάνων αν δεν έχουμε την απόφαση του Υπουργείου, πάντως το συμπέρασμα σήμερα είναι πως υπήρξε θετική διάθεση ή απόφαση προς το θέμα της ενοποίησης».

Πηγή: kozan.gr





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ