"


Έρχονται προσλήψεις στις περιφέρειες και νέες σε δήμους


Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις 13 Περιφέρειες της χώρας αλλά και νέες θέσεις εργασίας σε πολλούς δήμους, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξη του.

Ειδικότερα ο κ. Χαρίτσης, έκανε λόγο για μεγάλες ανάγκες προσωπικού σε δήμους και Περιφέρειες και παρουσίασε τον προγραμματισμό της κυβέρνησης για την κάλυψη των κενών.

«Οι προσλήψεις στις περιφέρειες όπως και οι νέες προσλήψεις στους δήμους εκτός από αυτές που έχουν ήδη προγραμματισθεί (σ.σ. 118 για μικρούς δήμους, 757 ως «ουρά» της 3Κ/2018) απαντούν σε συγκεκριμένες ανάγκες που καταθέτουν οι ίδιοι οι φορείς της Αυτοδιοίκησης…Είναι μία διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα προσπαθήσουμε να τις αντιμετωπίσουμε στο βαθμό του εφικτού και τις δυνατότητες τις οποίες έχουμε. Άρα δεν πάμε σε προσλήψεις γενικώς και αορίστως, πάμε σε προσλήψεις στοχευμένα, εκεί που οι ίδιοι οι φορείς της Αυτοδιοίκησης επισημαίνουν ότι υπάρχουν ανάγκες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εσωτερικών, δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα πρόσθεσε:  «Όπως για παράδειγμα στους δήμους σε μηχανικούς, σε οικονομολόγους, καθώς ορισμένοι δήμοι και όχι μόνο οι μικροί, δεν έχουν οικονομολόγους για να κλείσουν τους προϋπολογισμούς τους.

Σε αυτό το σημείο άσκησε κριτική και στον πρόεδρο της ΝΔ και τόνισε: «Αυτά πρέπει να ακούει ο κύριος Μητσοτάκης και η αξιωματική αντιπολίτευση που υποστηρίζουν ότι δε υπάρχουν ανάγκες για προσλήψεις. Αντιστοίχως στις περιφέρειες υπάρχουν ελλείψεις σε μηχανικούς αλλά και κτηνιάτρους, για παράδειγμα, και μάλιστα η χώρα μας πληρώνει και πρόστιμα για ασθένειες που οφείλονται ακριβώς στην έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού που θα μπορούσε να τις αντιμετωπίσει. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ακόμη πιο στενής συνεργασία με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι οι προκηρύξεις που έχουμε τη βούληση και θα προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα και στους δύο φορείς της Αυτοδιοίκησης να ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες και να επιλύουν πραγματικά προβλήματα».

Πηγή: aftodioikisi.gr





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ