"

Δηλώσεις από την πρώτη επίσημη ομιλία του κ. Γ. Κασαπίδη σε κατάμεστη αίθουσα

Ένθερμη η υποδοχή και η υποστήριξη που περίμενε τον Γιώργο Κασαπίδη κατά την πρώτη του επίσημη εκδήλωση ως υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, όπου και ανακοίνωσε το όνομα και τις διακηρύξεις του συνδυασμού του.Κατάμεστη η αίθουσα της Καλλιτεχνικής Στέγης Ποντίων στην Κοζάνη με πλήθος κόσμου από όλη τη Δυτική Μακεδονία και από όλους τους πολιτικούς χώρους. Σε μια ουσιαστική και περιεκτική ομιλία παρουσίασε το όραμα και το σχέδιό του για τη δημιουργία νέας αναπτυξιακής προοπτικής για τη Δυτική Μακεδονία και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των βασικών και ουσιαστικών ζητημάτων των Δυτικομακεδόνων.

Μεταξύ άλλων μίλησε για τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στη Δυτική Μακεδονία και την έλλειψη οργανωμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση της ανεργίας στον τόπο.
Σε συνδυασμό με τις όχι και τόσο αισιόδοξες εξελίξεις που τρέχουν στους βασικούς τομείς της τοπικής οικονομίας έκανε λόγο για επείγουσα εθνική προτεραιότητα την ανάγκη κατάρτισης Ολοκληρωμένου Αναπτυξιακού Σχεδίου για τη Δυτική Μακεδονία που θα υιοθετηθεί και θα στηριχθεί από όλα τα κόμματα και τις εκάστοτε κυβερνήσεις τους. Όπως με έμφαση τόνισε, η καταπολέμηση της ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία και η ενδυνάμωση της οικονομίας για μια ισχυρή κοινωνία αποτελούν πρωταρχικούς στόχους για τον ίδιο και το συνδυασμό του.

Ως κλειδί για την επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων στην οικονομία και στην κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας έθεσε τη σωστή αξιολόγηση και αξιοποίηση των ανθρώπων με βάση την πραγματική τους αξία και τα χαρίσματά τους και όχι με βάση την κομματική τους ταυτότητα ή άλλες σκοπιμότητες.

Υπογράμμισε πως η αλλαγή πορείας στη Δυτική Μακεδονία και η συμπόρευση ικανών και άξιων ανθρώπων με πίστη στις ανθρώπινες αξίες αποτελούν βασική προϋπόθεση για να κάνουμε την κοινωνία μας πιο ανθρώπινη, πιο δίκαιη και πιο αληθινή. Δίνοντας ξεκάθαρα με αυτόν τον τρόπο το στίγμα της ανθρωποκεντρικής πολιτικής που οραματίζεται για την ακριτική μας περιφέρεια.

Παράλληλα με την ενεργοποίηση της απανταχού ομογένειας των Δυτικομακεδόνων και τη σωστή και έξυπνη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων θα επιτευχθούν στοχευμένες δράσεις που θα τονώσουν άμεσα την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Επιπλέον επεσήμανε ότι η ευθύνη για αλλαγή πορείας στην περιφέρειά μας είναι συλλογική και καθολική, ενώ έκανε λόγο για μια Περιφέρεια που την οραματίζεται ανοιχτή σε όλους τους πολίτες, με πίστη στο γόνιμο διάλογο, τη συλλογικότητα και τις ανθρώπινες αξίες.

Μια Περιφέρεια που κυρίαρχο στόχο θα έχει τη συλλογική αποτελεσματικότητα και τη συλλογική ευημερία.


 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ