"


Α2 Ανδρών : Νίκη ονείρων για τον Ερμή Αγιάς - Πρώτη ήττα εντός για Καστοριά - Θετικό ντεμπούτο για Μέξα στον Ηρακλή, και σωτήρας Μολφέτας στην Πάτρα

Συναρπαστική ήταν η αγωνιστική στην επιστροφή των ομάδων από την διακοπή του πρωταθλήματος, με την «βόμβα» να έρχεται στην Αγιά, όπου ο εξαιρετικός Ερμής του Γιώργου Σκαραφίκγα επικράτησε με 69-60 του Ιωνικού, φτάνοντας τον στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Καθοριστικός  για τους Θεσσαλούς ήταν ο Τριανταφύλλου, ενώ εκτός λόγω τραυματισμού ήταν για τους φιλοξενούμενους Λιακόπουλος, Πετροδημόπουλος, με τα 4/24 τρίποντα να πληγώνουν την ομάδα του Μάριου Γούναρη. 
 Πρώτη εντός έδρας ήττα για τον ΑΣ Καστοριάς από τον Ηρακλή, σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς της αγωνιστικής. Στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό της πόλης η Καστοριά ήταν πολύ καλή μόνο στο α' ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη ο Γηραιός ανέβασε στροφές πετυχαίνοντας μία πολύ σπουδαία νίκη.
Παράλληλα, ντεμπούτο με νίκη έκανε στον πάγκο του Ηρακλή ο Κώστας Μέξας, με τον «γηραιό» να επικρατεί στην Καστοριά του ΑΣΚ με 87-78, με τους Ρουτκάουσκας και Κακαρούδη να κάνουν «πάρτι» μέσα στις ρακέτες με 43 πόντους.

Τα δεκάλεπτα : 25-23, 41-39, 52-62, 78-87







Τεράστιας σημασίας νίκη πήρε στην Περιβόλα ο Απόλλων, ο οποίος με buzzer beater του Μολφέτα νίκησε τον Ιπποκράτη με 74-72, ο οποίος είχε φέρει το παιχνίδι στα ίσια χάρη σε προσπάθειες του Χατζηνικόλα, ενώ εκπληκτική ανατροπή έκανε το Πευκοχώρι που επικράτησε του Κόροιβο στην Χαλκιδική με 77-70, παρότι βρισκόταν συνεχώς πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

Την δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα πήρε και ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο οποίος με ένα σερί 13-0 στο φινάλε επικράτησε της Καβάλας με 91-81, ενώ ο Διαγόρας Δρυοπιδέων επέστρεψε στις νίκες, κερδίζοντας το Μαρούσι με 87-80, με επιθετικό κρεσέντο του Κόκκαλη.


Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο Αμύντας πέρασε από την Καρδίτσα, επικρατώντας με 75-74, με τον τραυματισμό του Κακλαμάνου, ο οποίος έμεινε εκτός σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο να είναι καθοριστικός. Τέλος, περίπατο έκανε το Ψυχικό το οποίο πέτυχε 20 τρίποντα και επικράτησε με άνεση του Εθνικού με 113-74.



5η Αγωνιστική
Πευκοχώρι-Κόροιβος Αμαλιάδας 77-70
Καστοριά-Ηρακλής 78-87
Απόλλων Πατρών-Ιπποκράτης Κω 74-72
Μαρούσι-Διαγόρας Δρυοπιδέων 80-87
Καρδίτσα-Αμύντας 74-75
Ψυχικό-Εθνικός Πειραιά 113-74
Ερμής Αγιάς-Ιωνικός Νίκαιας 69-60
Χαρίλαος Τρικούπης-Καβάλα 91-81






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ