"


Τσιπουρoγιορτή στη Βλάστη

Μια νέα γιορτή, τη γιορτή τσίπουρου που θα συνοδευτεί μεταξύ άλλων με ντόπια τυροκομικά προϊόντα, διοργανώνει η Πολιτιστική Εταιρεία Βλάστης σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Βλάστης, θέλοντας να δώσουν ζωή στην ορεινή αυτή κοινότητα του Νομού Κοζάνης και το φθινόπωρο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, με ώρα έναρξης 3μ.μ., και θα συνοδευτεί με γλέντι μέχρι αργά το βράδυ υπό τους ήχους της παραδοσιακής μπάντας δρόμου, «Banda Entopica».

«Μετά τις “Γιορτές της Γης” που διοργανώσαμε ως Πολιτιστική Εταιρεία Βλάστης το περασμένο καλοκαίρι, θέλουμε να δώσουμε ζωή στο χωριό μας και την περίοδο του χειμώνα και να φέρουμε και νέο κόσμο στη Βλάστη, για να απολαύσει το πανέμορφο φθινοπωρινό τοπίο, με το κατακόκκινο δάσος που περιβάλλει την περίοδο αυτή τη Βλάστη», δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ο νέος πρόεδρος της Εταιρείας Πολιτισμού Βλάστης, Δημήτρης Τζαντζάρης.

Εξήγησε ότι το τσίπουρο που θα μοιραστεί δωρεάν στον κόσμο είναι προσφορά του οινοποιείου της βλατσιώτισσας Ελένης Βλαχοδήμου και του συζύγου της Βασίλη Παπαδημητρίου, ενώ το τυρί που θα το συνοδεύσει -μεταξύ άλλων μεζέδων, είναι προσφορά του βλατσιώτη τυροκόμου –τυρέμπορα Γιώργου Τζιόμπρα.

Ο κ. Τζαντζάρης ανέφερε επίσης ότι τα μέλη της Πολιτιστικής Εταιρείας Βλάστης «που είναι νέοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους νέοι νοιάζονται για το χωριό μας», αφού παράλληλα ετοιμάζονται και για τη “Γουρνοχαρά 2018”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2018, αλλά και για την αναβίωση χειμωνιάτικων εθίμων της Βλάστης όπως τα «Κόλιαντα Μπάμπω – Γκάιντα» και το πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι.




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ