Τι μαγειρεύουμε αύριο Τρίτη 30/10;

Το μενού μας προτείνει:




Παστίτσιο
 
Συστατικά
•    750 γρ. κιµά (χοιρινό ή βοδινό ή µικτός),
•    2 φλ. τριµµένη κεφαλογραβιέρα,
•    500 γρ. (1 πακέτο) χοντρά µακαρόνια σπασµένα,
•    2 κουταλιές ελαιόλαδο,
•    3 κουταλιές λιωµένο βούτυρο,
•    1 µέτριο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο,
•    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκοµµένη,
•    1 φλ. ψιλοκοµµένο µαϊντανό,
•    1 κονσέρβα (400 γρ.) ψιλοκοµµένες ντοµάτες,
•    αλάτι και φρεσκοτριµ-µένο πιπέρι

 Μπεσαµέλ:
•    8 κοφτές κουταλιές (120 γρ.) βούτυρο,
•    4 γεµάτες κουταλιές αλεύρι,
•    1 λίτρο γάλα,
•    3 γεµάτες κουταλιές τριµµένη κεφαλογραβιέρα,
•    2 αβγά χτυπηµένα,
•    αλάτι, πιπέρι άσπρο, µοσχοκάρυδο τριµµένο (1/4 κοφτό κουταλάκι περίπου)

Οδηγίες:
•    Βήμα 1
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 200°C και αλείφετε µε 1- 1 ½ κουταλιά από το λιωµένο βούτυρο ένα ταψί του φούρνου.

•    Βήμα 2
Βράζετε σε άφθονο αλατισµένο νερό τα µακαρόνια µέχρι να µαλακώσουν, τα σουρώνετε, τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα και τα ανακατεύετε µε το υπόλοιπο βούτυρο και το µισό τυρί.

•    Βήμα 3
 Στο µεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε σε µια πλατιά κατσαρόλα, σε χαµηλή φωτιά και σοτάρετε µέσα το κρεµµύδι και το σκόρδο µέχρι να µαλακώσουν.

•    Βήμα 4
Προσθέτετε τον κιµά, δυναµώνετε τη φωτιά και τον κοκκινίζετε για 4-5 λεπτά, σπάζοντας του σβώλους µε ξύλινο κουτάλι.

•    Βήμα 5
Αδειάζετε µέσα τις ψιλοκοµµένες ντοµάτες, τα αλατοπιπερώνετε, χαµηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το µίγµα για 20 περίπου λεπτά, µέχρι να φύγουν τα υγρά του.

•    Βήμα 6
Προς το τέλος του ψησίµατος, ανακατεύετε µέσα το µαϊντανό.

•    Ετοιµάζετε την µπεσαµέλ
:

•    Βήμα 1
Λιώνετε το βούτυρο σε χαµηλή φωτιά σε µια µικρή κατσαρόλα, ρίχνετε µέσα το αλεύρι και το ανακατεύετε µε δύναµη µε ξύλινη κουτάλα ή µε το σύρµα, µέχρι να αφρίσει το βούτυρο και να απορροφηθεί το αλεύρι.

•    Βήμα 2
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε µέσα αργά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς.

•    Βήμα 3
Επιστρέφετε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε τη σάλτσα µέχρι να πήξει και να γίνει λεία σαν κρέµα.

•    Βήμα 4
Την αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε µέσα το τυρί, αλάτι και πιπέρι.

•    Βήμα 5
Όταν κρυώσει λίγο, ρίχνετε µέσα τα χτυπηµένα αβγά και το µοσχοκάρυδο και τα ανακατεύετε να ενωθούν.

•    Βήμα 6
 Απλώνετε τα µισά µακαρόνια στον πάτο του ταψιού και στρώνετε επάνω τον κιµά.

•    Βήμα 7
Σκεπάζετε µε τα υπόλοιπα µακαρόνια, τα περιχύνετε µε την µπεσαµέλ και τα πασπαλίζετε µε το υπόλοιπο τυρί.

•    Βήμα 8
Ψήνετε το παστίτσιο για 45 λεπτά περίπου, µέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του και το αφήνετε να µείνει για 15 λεπτά έξω από το φούρνο πριν το σερβίρετε.

Πηγή: xrysessyntages.com
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ