"

Καρυπίδης: Ο σταθμός του ΤΑΠ στην Ποριά προχωρά ομαλά


Το επόμενο διάστημα αντιπροσωπεία του ΤΑΠ, του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, της ΔΕΔΑ που είναι αρμόδια για την κατασκευή των  δικτύων μεταφοράς αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα βρεθούν στην Ποριά
για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των πρόδρομων εργασιών του σταθμού απομάστευσης που θα τροφοδοτήσει με φυσικό αέριο το Άργος Ορεστικό, την Καστοριά και τους Μανιάκους. Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ Κοζάνης σχετικά με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που ορισμένοι υποστηρίζουν πως καθυστερεί και θα ολοκληρωθεί μέχρι και το 2036.

Ο κ. Καρυπίδης υπογράμμισε με έμφαση πως η επιτόπια επίσκεψη θα κάνει ορατό το έργο θα σταματήσουν να ομιλούν οι αμφισβητίες όπως θα σταματήσει και η παραπληροφόρηση που σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας διαβεβαίωσε πως όλες οι διαδικασίες κατασκευής του αγωγού αλλά και των σταθμών απομάστευσης στον Περδίκα Κοζάνης και την Ποριά Καστοριάς εξελίσσονται ομαλά και μάλιστα γρηγορότερα από ότι υπολογιζόταν στα αρχικά χρονοδιαγράμματα καθιστώντας την Δυτική Μακεδονία ενεργειακό κόμβο που την αναβαθμίζει και γεωπολιτικά.

Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ο κ. Καρυπίδης το φυσικό αέριο θα κυκλοφορήσει μετά το 2021 και υπάρχει επαρκής χρόνος για να ετοιμαστούν τα δίκτυα και οι σταθμοί.
 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ