"


Ξεκίνησε η συζήτηση στο Κοινοβούλιο στα Σκόπια για την Συνταγματική Αναθεώρηση - Δείτε LIVE


"Ξυρισμένα κεφάλια", απόπειρες δωροδοκίας, εκβιασμοί και απειλές στο... πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, καταγγέλλει η αντιπολίτευση


Ξεκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση στο Κοινοβούλιο στα Σκόπια για την Συνταγματική Αναθεώρηση

"Ξυρισμένα κεφάλια", απόπειρες δωροδοκίας, εκβιασμοί και απειλές στο... πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών

Δραματικές στιγμές ζουν απόψε το βράδυ τα Σκόπια, με την γειτονική χώρα να κινείται στους ρυθμούς της Συνταγματικής Αναθεώρησης που έχει προτείνει ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ. Μια πρόταση που αν περάσει, θα αποτελέσει το κλειδί για να κάνουν τα Σκόπια… το χρέος τους στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αν γίνει η ψηφορορία και αν… περάσει του Ζάεφ, θα πρέπει επίσης να κερδίσει δύο ακόμη ψηφοφορίες στο Κοινοβούλιο. Ωστόσο ας… μείνουμε στην πρώτη.

Η συνεδρίαση στο Κοινοβούλιο στα Σκόπια είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 13:00 το μεσημέρι (σ.σ. ώρα Ελλάδος) της Παρασκευής, 19.10.2018. Πήρε αναβολή για τις 16:00 (σ.σ. ώρα Ελλάδος) και μετά αναβολή… επ’ αόριστον!

Από το απόγευμα κανείς δεν ήξερε πότε και αν θα ξεκινήσει, παρόλο που υπήρχαν πληροφορίες από τα Σκόπια πως ο Ζόραν Ζάεφ είχε βρει τους 80 βουλευτές που χρειάζεται ώστε να συμπληρώσει τα 2/3 της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που απαιτείται για να περάσει η Συνταγματική Αναθεώρηση.

Τελικά ανακοινώθηκε πως η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 22:00 (σ.σ. ώρα Ελλάδος) ωστόσο κι αυτός ο προγραμματισμός πήγε… περίπατο αφού οι «ζυμώσεις» στο παρασκήνιο ήταν «πυρετώδεις».

Δείτε LIVE:




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ