"


Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα - Πρόγραμμα Εορτασμού


Σας γνωρίζουμε ότι σε λίγες ημέρες πλησιάζει ο καθιερωμένος κατ’ έτος εορτασμός της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα

Ο εορτασμός αυτός έχει σκοπό να τονίσει  ιδιαίτερα  τα γεγονότα εκείνα που σημάδεψαν την εθνική μας μοίρα και να αποτίσει φόρο τιμής στους Μακεδονομάχους μας. Ας  αποτελέσει ο ηρωισμός  τους αφορμή διδαχής  για τις επόμενες γενιές!

Στο πλαίσιο εορτασμού προβλέπονται:

-Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών Οργανισμών από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και της  δύσης του ηλίου της 14ης Οκτωβρίου 2018.

-Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων Καταστημάτων, Καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, ΟΤΑ, Τραπεζών και Καταστημάτων Κοινής Ωφελείας, κατά τις βραδινές ώρες της 14ης Οκτωβρίου

-Εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες σε όλα τα Σχολεία Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, την Παρασκευή  12 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα του φετινού εορτασμού θα περιλαμβάνει:

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018:

Τοπική Κοινότητα Μελά

Ώρα 07.30΄ π.μ.:

Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου της Τοπικής Κοινότητας Μελά, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ.
Ώρα 10.30΄ π.μ.:

Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά, στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου της Τοπικής Κοινότητας Μελά, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ.κ. Σεραφείμ.
Ώρα 11.00΄ π.μ.:

Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο του Παύλου Μελά.
Ομιλία για τον εορτασμό της ημέρας από τoν Διευθυντή του Δημοτικού σχολείου Κορησού κ. Πάτρα Ιωάννη με θέμα: « Ο Μακεδονικός Αγώνας σύμβολο ενότητας και ελληνισμού»
Κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και οποιονδήποτε άλλον θελήσει να τιμήσει την εορτή, κατόπιν συνεννοήσεως με το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καστοριάς (2467350216), το αργότερο έως τις 11 Οκτωβρίου.
Ωδή στον Ήρωα Παύλο Μελά:
από την Πολυφωνική Χορωδία Ενηλίκων «Καστοριανή Συμφωνία».
Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Εθνικός Ύμνος.
Περιήγηση στο Μουσείο του Παύλου Μελά, στο σπίτι όπου σκοτώθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα.
Σημείωση: Όσοι επιθυμούν να μεταβούν στην κοινότητα Μελά, θα μπορούν να μετακινηθούν δωρεάν με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καστοριάς. Αναχώρηση την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις 09:00 π.μ. από το χώρο της λαϊκής αγοράς, περιοχή ΚΤΕΛ.Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ