"

Έρχεται το περιουσιολόγιο ...δεν θα λείπει τίποτα από μέσα


Η έλευση του Περιουσιολογίου θα φέρει περισσότερους φόρους στον Έλληνα πολίτη

Αυτοκίνητα ή σκάφη τα οποία βρίσκονται σε φορολογική ακινησία θα αποτελούν πάγια περιουσιακά στοιχεία και θα φορολογούνται!

Δηλαδή θα φορολογούνται ακόμα και αυτά που θα έχουν κατατεθεί οι άδειές τους.

Με λίγα λόγια η φορολογική ατέλεια καταργείται και ξαφνικά θα αποτελούν πάγια περιουσιακά στοιχεία που φορολογούνται. Όταν κάποιος κάτοχος αυτοκινήτου ή σκάφους καταθέτει την άδεια με την αιτιολογία της προσωρινής ακινησίας δεν αναγράφεται καθόλου στην φορολογική δήλωση.

Με το περιουσιολόγιο αυτό δεν θα συμβαίνει καθώς θα καταγράφονται κανονικά ασχέτως αν δεν κυκλοφορούν.Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν πως το Περιουσιολόγιο θα βάλει ένα τέλος στην αθρόα κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας των ΙΧ και αδειών πλόων στα σκάφη-βάρκες γιατί απλούστατα θα πληρώνουν θέλουν δεν θέλουν μόνο την κατοχή τους.

Επίσης οι πάνω από 1,5 εκατ. πινακίδες που έχουν κατατεθεί στις εφορίες αποδεικνύουν πως οι ιδιοκτήτες τους δεν αντέχουν οικονομικά και προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να γλιτώσουν τα υπέρογκα τεκμήρια, τα Τέλη Κυκλοφορίας, το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης (πάνω από 2 λίτρα) αλλά και την υποχρεωτική ασφάλιση ακόμη και αν δεν τα κυκλοφορούν

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν καταθέσουν τις πινακίδες για διάστημα άνω των 18 μηνών τότε θα πρέπει να πληρώσουν και έξτρα φόρο 30 ευρώ για να τις ξαναπάρουν.

Έτσι λοιπόν με την έλευση του Περιουσιολογίου οι πολίτες δεν θα έχουν πλέον διέξοδο άλλη από το να μην έχουν πια αυτοκίνητο και να κυκλοφορούν για τις δουλειές τους με ένα ποδήλατο όπως στην άλλοτε Κίνα του Μάο. 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ