"

Εξαπατούσε του πάντες η Folli Follie


Δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των στελεχών της εταιρίας και βούλευμα κόλαφος


Επί σειρά ετών η Folli Follie δημοσιοποιούσε ανακριβείς οικονομικές καταστάσεις εμφανίζοντας διογκωμένο κύκλο πωλήσεων εμφανίζοντας πλασματική εικόνα για τις πραγματικές δυνατότητες της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως πιθανολογείται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που διέταξε την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των στελεχών της εταιρίας.
Οι δικαστές του Συμβουλίου δέχονται με το βούλευμα τους (αριθμός 4632/2018) την πρόταση του επίκουρου οικονομικού Εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση ο οποίος επικαλούμενος στοιχεία και καταθέσεις από την έρευνα που διενεργεί, αναφέρει ότι από το 2007 και ενδεχομένως και προγενέστερα, η εταιρία εξαπατούσε τους επενδυτές της. Σύμφωνα με όσα τονίζονται στο βούλευμα ο υπό διερεύνηση όμιλος «έκτιζε» ενοποιημένους ισολογισμούς με «ψευδή στοιχεία» για αδιανέμητα κέρδη, ταμειακά διαθέσιμα, πωλήσεις και αποθέματα. Όπως αναφέρεται στο βούλευμα που έχει ήδη κοινοποιηθεί σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα «συνάγεται ότι πρόκειται για μεθοδευμένη και σχεδιασμένη από τουλάχιστον το 2007 εξαπάτηση των επενδυτών που εμπιστεύθηκαν την ειλικρίνεια των δημοσιευμένων ισολογισμών της εταιρίας προχώρησαν σε αγορά μετοχών της και σήμερα έχουν καταγράψει τεράστια οικονομική ζημία αφού η τιμή της μετοχής μετά την αποκάλυψη της απάτης έχει υποστεί οικονομική απαξίωση».

Στην πρόταση του προς το δικαστικό Συμβούλιο ο κ. Δραγάτσης περιλαμβάνει την ένορκη κατάθεση της επικεφαλής της Διεύθυνσης Εισηγμένων Εταιριών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Ιλιάννας Κούρκαφα η οποία επικαλείται τα πρώτα στοιχεία από τον έλεγχο του οίκου Alvarez & Marsal η οποία πριν λίγες ημέρες παρέδωσε προκαταρκτικό πόρισμα στην Επιτροπή. Η μάρτυρας τονίζει στον εισαγγελικό λειτουργό ότι σύμφωνα με τον ελεγκτικό οίκο, εντοπίζονται περίοδοι και μέθοδοι καταχώρησης εικονικών συναλλαγών αρχής γενομένης από το έτος 2001.

Τέλος, ο οίκος αναφέρεται ακόμη και σε πλαστά “bank statements” ως προς τα διαθέσιμα εταιριών του ομίλου ενώ τονίζει πως μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστώσει εμπλοκή των τραπεζών στα στοιχεία αυτά. 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ