"


Αρχίζει η δράση! - Το Σάββατο στη… σέντρα οι 13 μονομάχοι – Η «ακτινογραφία» των ομάδων

ΕΝΑ ΝΕΟ πρωτάθλημα, το 41ο είναι προ των πυλών για την Α’ κατηγορία - pizza & barfood "η πάπια" - της Ε.Π.Σ. Καστοριάς.

Οι 13 μονομάχοι έχουν θέσει τους στόχους τους και φιλοδοξούν να δείξουν τις ικανότητές τους από την αρχή των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.
Φυσικά για την δυναμικότητα των ομάδων πήραμε μία πρώτη γεύση από τους αγώνες του Κυπέλλου, όπου δύο ιστορικές ομάδες, Παναργειακός και Αστραπή Μεσοποταμίας έπεσαν θύματα έκπληξης, αποχαιρετώντας πρόωρα τον θεσμό.

                                     Τριών ταχυτήτων και το φετινό πρωτάθλημα;
Όπως δείχνουν τα πράγματα - εκτός απροόπτου - και το φετινό πρωτάθλημα αναμένεται να είναι τριών ταχυτήτων. Τον πρώτο λόγο για άνοδο έχει ο Ηρακλής Πολυκάρπης, στο τιμόνι του οποίου συνεχίζει για 2η συνεχή χρονιά ο Ρούλης Κυβεντίδης. Οι πράσινοι μετά την εξαιρετική πορεία τους πέρσι σε πρωτάθλημα και κύπελλο, θα παρουσιαστούν ανανεωμένοι στο νέο πρωτάθλημα θέτοντας εκ νέου υψηλούς στόχους και στις δύο διοργανώσεις.

Επίσης, πρωταγωνιστικό ρόλο και υψηλές βλέψεις έχουν και οι δύο ιστορικές ομάδες, όπως ο Παναργειακός και η Αστραπή Μεσοποταμίας, οι οποίες, ωστόσο, δεν προχώρησαν σε σπουδαίες μεταγραφές.
Οι “κοκκινόμαυροι” με προπονητή τον Βαγγέλη Σιώμο, θα επιδιώξουν το κάτι παραπάνω από την περσινή χρονιά, όπως επίσης και η “Αστραπή” Μεσοποταμίας η οποία με νέο τεχνικό τον ΓιώργουΤομόπουλο, φιλοδοξεί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, όμως, και οι δύο ομάδες, έκαναν οδυνηρό ξεκίνημα, αφού γνώρισαν τον πρόωρο αποκλεισμό στον θεσμό του κυπέλλου, με ήττες από θεωρητικά υποδεέστερες ομάδες, όπως το Βογατσικό και το Μαυροχώρι.

Η ομάδα έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος, η Ομόνοια Βογατσικού, διατήρησε το έμψυχο δυναμικό, κάνοντας παράλληλα κάποιες προσθήκες, και με τον Θόδωρο Ποντίκη για δεύτερη χρονιά στον πάγκο της φιλοδοξεί σε μια ανάλογη πορεία με την περσινή, τόσο σε πρωτάθλημα (5η θέση), όσο και στο κύπελλο (φιναλίστ τελικού). Πάντως, οι “αρκούδες” από τα δύο πρώτα επίσημα ματς κυπέλλου, έδειξαν ότι διαθέτουν τις ικανότητες να τα καταφέρουν και φέτος.

Από εκεί και έπειτα ακολουθεί μία πεντάδα ομάδων που - όπως και πέρσι - θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα, παίζοντας ίσως και τον ρόλο του ρυθμιστή του πρωταθλήματος.

Ο Νταηλάκης και η Δόξα Κορησού δύο από τις πιο νεανικές ομάδες του πρωταθλήματος, αναμένεται και φέτος να παρουσιάσσουν καλό θέαμα και ποδόσφαιρο. Στηριζόμενες στις ακαδημίες που διαθέτουν, προώθησαν νέα “αίμα” στην μεγάλη ομάδα, ενώ ταυτόχρονα προχώρησαν και σε κάποιες σημαντικές προσθήκες έμπειρων παικτών.
Στα αξιοσημείωτα και για τις δύο ομάδες είναι ότι διαθέτουν τους μακροβιότερους προπονητές, με τον Γιάννη Τσεμπερίδη να συμπληρώνει 25 χρόνια στο Νταηλάκη και τον Σπύρο Μηλιάτη 17 χρόνια στην Δόξα Κορησού!!!

Με νέο προπονητή τον Δημήτρη Ζαρογιάννη, αλλά χωρίς σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της, η Δόξα Αμπελοκήπων θα επιδιώξει μία ανάλογη πορεία με την περσινή.

Αρκετά αποδυναμωμένος θα παρουσιαστεί στο νέο πρωτάθλημα ο ΑΟ Κάστωρ, καθότι έφυγαν βασικοί ποδοσφαιριστές, ενώ προωθήθηκαν νεαροί παίκτες από την Ακαδημία στην μεγάλη ομάδα. Προπονητής για μία ακόμη χρονιά ο Παναγιώτης Αντωνίου έχοντας μια πολύ νεανική και ομάδα, θα προσπαθήσει να παρουσιάσει ότι καλύτερο μπορεί.

Στα ίδια επίπεδα και ο Κρόνος του Παναγιώτη Μπαμπούλη, αρκετά ανανεωμένος με την προώθηση μικρών ποδοσφαιριστών από την Ακαδημία, θα επιδιώξει να παραμείνει στην κατηγορία.

Η ΑΕ Γραμμοχωρίων ενισχύθηκε κατά την μεταγραφική περίοδο και με προπονητή τον Μπάμπη Θεοχάρη στοχεύει βασικά να εξασφαλίσει γρήγορα την παραμονή της στην κατηγορία.

Από τους νεοφώτιστους η Πεντάβρυσος ενισχύθηκε σημαντικά και με προπονητή τον έμπειρο Γιώργο Σαββίδη, ευελπιστεί σε μία ικανοποιητική πορεία, ενώ η ΑΕ Βιτσίου με τον Νίκο Γατόπουλο, δεν έκανε σημαντικές προσθήκες και θα παλέψει για την σωτηρία της.




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ