"


Τέλος εποχής για το ιστορικό περίπτερο της Μητροπόλεως - Έκλεισε οριστικά μετά από 67 χρόνια!!! - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Αποκλειστικές φωτογραφίες που ξυπνούν μνήμες και φέρνουν θλίψη. Ο αδυσώπητος χρόνος που τα αλλάζει όλα…


Παρελθόν αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά περίπτερα στην οδό Μητροπόλεως στο ύψος του Κινηματογράφου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ», το οποίο μετά από 67 ολόκληρα χρόνια ξηλώθηκε, καθότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, μετά το θάνατο του ιδιοκτήτη, η άδεια δεν μπορεί να μεταβιβαστεί ή να πουληθεί.
Σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από το νόμο, άδειες πλέον θα χορηγούνται από τους Δήμους σε στεγασμένα καταστήματα – κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, δηλ. έναν τύπο Mini Market, όπου ο ιδιοκτήτης τους, πλέον, θα μπορεί να διαθέτει τόσο τα αγαθά που διέθετε στο περίπτερο, όσο και άλλα προϊόντα.
Με το συνεργείο να καταφθάνει νωρίς το πρωί του Σαββάτου 14 Ιουλίου στην οδό Μητροπόλεως, ξεκίνησαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩ μεταφορά του περιπτέρου στην πλατεία Βαν Φλητ, όπου εκεί έχει αντικατασταθεί με το παλαιό περίπτερο. 
Ο χώρος πλέον που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένος με ένα από τα πιο ιστορικά περίπτερα στην Μητροπόλεως, έχει αδειάσει και στον κόσμο έχουν μείνει μόνο οι αναμνήσεις.

Η 67χρονη ιστορία του περιπτέρου στην Μητροπόλεως
Το περίπτερο άνοιξε το 1951 με ιδιοκτήτη τον Κώστα Πουρφιώτη, ο οποίος και δούλεψε μέχρι το 1982. Στη συνέχεια το ανέλαβε ο γαμπρός του Στέλλιος Δούγαλης, ο γνωστός σε όλους μας «ΒΑΖΕΛΑΣ».  Ο Στέλλιος δούλεψε στο περίπτερο για 30 περίπου χρόνια, μέχρι το 2012, αφού ενδιάμεσα για πολύ μικρά χρονικά διαστήματα το εκμεταλλεύτηκε ο Γούπος Δημήτριος και ο Γκαγκανιάρας Γιώργος.
Το 2013 λόγω συνταξιοδότησης του Στέλλιου Δούγαλη, το περίπτερο νοικιάστηκε στον Γιάννη Διαμαντόπουλο. Όμως, από το 2015 μέχρι και πριν λίγο διάστημα το περίπτερο ανέλαβε ο Άγγελος Κέδρος, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος, αφού, η άδεια λόγω θανάτου της ιδιοκτήτριας (συζύγου του Κώστα Πουρφιώτη), σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, δεν μπορεί να μεταβιβαστεί, ενώ παράλληλα ο Δήμος Καστοριάς θα καταργήσει οριστικά και την συγκεκριμένη θέση άδειας περιπτέρου.
 Έτσι, ένα ακόμη περίπτερο της πόλης πέρασε στην ιστορία, ωστόσο, όμως η έλλειψη δεν έγινε αισθητή στους κατοίκους της περιοχής και στους περαστικούς, αφού εδώ και δύο μήνες περίπου, το περίπτερο μετακόμισε δίπλα, ανοίγοντας το Angel’s Kiosk.

Το Angel’s Kiosk, όπως είναι το όνομά του, είναι ιδιοκτησίας του Άγγελου Κέδρου,  σε ένα όμορφο περιβάλλον, ευρύχωρο και άνεση,  λειτουργεί σαν ένα μικρό ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ, αφού διαθέτει όλα τα είδη ενός περιπτέρου (τσιγάρα, ψιλικά, εφημερίδες, περιοδικά κ.α.), καθώς επίσης και είδη παντοπωλείου (ζάχαρη, καφέδες, γάλατα, μακαρόνια, γιαούρτι, χαρτικά κ.α.)







Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ