85 ομάδες θα μετάσχουν στο νέο Κύπελλο Ελλάδος!

Πολύ διαφορετική θα είναι η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος της νέας σεζόν, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά, η Ε.Π.Ο. αποφάσισε να μετάσχουν σε αυτό και ερασιτεχνικά σωματεία, δηλαδή οι Κυπελλούχοι των Ενώσεων!
Συνολικά δηλαδή, θα δούμε μια διοργάνωση όπου θα μετέχουν 85 ομάδες και θα γίνουν 130 παιχνίδια!

Η Super League, βέβαια, θα αργήσει να μπει στο παιχνίδι, αφού οι ομάδες της πρώτης τη τάξει κατηγορίας θα μπουν στο Κύπελλο από την φάση των ομίλων και έπειτα. Από την φάση αυτή, άλλωστε, το σύστημα διεξαγωγής είναι ίδιο όπως και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά θα έχουν προηγηθεί ήδη τρεις προκριματικές φάσεις!

Ας δούμε αναλυτικά το νέο σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου:
1η προκριματική φάση:
Θα πάρουν μέρος οι 53 Κυπελλούχοι των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, μεταξύ αυτών και ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ. Με κλήρωση θα περάσει μία ομάδα άνευ αγώνα στην επόμενη φάση και οι υπόλοιπες 52 θα δημιουργήσουν 26 ζευγάρια από τα οποία μετά από ΜΟΝΟΥΣ αγώνες θα προκύψουν 26 ομάδες. Μαζί με την ομάδα που θα περάσει άνευ αγώνα, θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Το σύνολο των ομάδων που θα προκριθούν για τη 2η φάση θα είναι δηλαδή, 27.

2η προκριματική φάση:
Θα συμμετέχουν οι 27 ομάδες που προκρίθηκαν από την πρώτη φάση. Με κλήρωση θα περάσουν πέντε ομάδες άνευ αγώνα στην επόμενη φάση και οι υπόλοιπες 22 θα δημιουργήσουν 11 ζευγάρια από τα οποία, μετά από ΜΟΝΟΥΣ αγώνες θα προκύψουν 11 ομάδες. Μαζί με τις πέντε ομάδες που θα περάσουν άνευ αγώνα, θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Το σύνολο των ομάδων που θα προκριθούν για την 3η φάση  δηλαδή, θα είναι 16.

3η προκριματική φάση:
Θα συμμετέχουν οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν από την δεύτερη φάση και μαζί με τις 16 ομάδες της Football League θα δημιουργήσουν 16 ζευγάρια από τα οποία, μετά από ΜΟΝΟΥΣ αγώνες, θα προκύψουν 16 ομάδες, οι οποίες θα προκριθούν στην επόμενη φάση των «32», δηλαδή στη φάση των ομίλων.

Φάση των «32» (όμιλοι):
Θα συμμετέχουν οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν από την προηγούμενη φάση και οι 16 ομάδες της Super League. Θα σχηματίσουν 8 ομίλους των 4 ομάδων. Έπειτα από τρεις αγωνιστικές (οι αγώνες θα είναι μονοί), θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο. Συνολικά δηλαδή θα προκριθούν 16 ομάδες.

Φάση των «16»:
Θα συμμετάσχουν οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν από τη φάση των ομίλων. Έπειτα από κλήρωση θα σχηματιστούν οχτώ ζευγάρια και έπειτα από ΔΙΠΛΟΥΣ αγώνες θα προκριθούν 8 ομάδες.

Προημιτελικά:
Οι 8 ομάδες που προκρίθηκαν από την φάση των «16» θα πάρουν μέρος στην προημιτελική φάση. Έπειτα από κλήρωση θα προκύψουν 4 ζευγάρια και έπειτα από ΔΙΠΛΟΥΣ αγώνες, θα προκριθούν 4 ομάδες στα ημιτελικά.

Ημιτελικά:
Οι 4 ομάδες που προκρίθηκαν από τα προημιτελικά θα πάρουν μέρος στην ημιτελική φάση. Έπειτα από κλήρωση θα προκύψουν 2 ζευγάρια και έπειτα από ΔΙΠΛΟΥΣ αγώνες, θα προκύψουν οι 2 φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδος.


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ