"


Μακάβρια ανακάλυψη πριν από λίγο-26 νεκροί βρέθηκαν αγκαλιασμένοι κοντά στη θάλασσα



Ανείπωτη τραγωδία. Στο Μάτι Αττικής έγινε πριν λίγο μια μακάβρια ανακάλυψη από διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Βρήκαν 26 ανθρώπους νεκρούς σε ένα οικόπεδο – κυρίως οικογένειες με παιδιά να κείτονται νεκροί και αγκαλιασμένοι λίγα μέτρα από την θάλασσα. Έτσι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν βρεθεί νεκροί μέχρι τώρα φτάνει στους 50, αλλά αναμένεται να αυξηθεί.
Την είδηση επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νίκος Οικονομόπουλος λέγοντας μάλιστα ότι τέτοιες εικόνες είχε να δει από τον μεγάλο σεισμό της Καλαμάτας. Γονείς με παιδιά αγκαλιασμένοι κείτονταν νεκροί στο οικόπεδο.
O δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς επιβεβαίωσε ότι έχουν βρεθεί οι σοροί 26 ανθρώπων (και μικρών παιδιών) σε σημείο της ακτής -και συγκεκριμένα στην Αργυρά Ακτή στο Μάτι, κοντά στα σύνορα με τη Ν. Μάκρη, όπου προσπάθησαν να αποφύγουν την πύρινη λαίλαπα.
Ο κ. Μπουρνούς εξέφρασε το φόβο ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. Σε ό,τι αφορά τις υλικές καταστροφές, είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του πως «ο οικισμός Μάτι έχει εξαφανιστεί». Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, πάνω από 1.000 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με 300 οχήματα.




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ