Οργή λαού στις Σέρρες για εκχώρηση Μακεδονίας - Με... «κρεμάλες» προειδοποιούν τους βουλευτές - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Έντονες αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί η εκχώρηση της ονομασίας «Μακεδονία» από την κυβέρνηση στα Σκόπια μαζί με την αναγνώριση “μακεδονικής” γλώσσα και εθνικής ταυτότητας στους γείτονες.

Το βράδυ της Τρίτης, πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας, στην οποία έκαναν την εμφάνισή τους ... κρεμάλες, ενώ ακούστηκαν και υβριστικά συνθήματα κατά των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ του νομού, Αφροδίτης Σταμπουλή και Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά αντίστοιχα.
Οι διαδηλωτές τοποθέτησαν σημαία των Σκοπίων στην είσοδο των γραφείων της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών και της βουλευτή του κόμματος Αφροδίτης Σταμπουλη, που πρόσφατα δήλωσε δημόσια το περιβόητο : “Βόρεια Μακεδονίας όπως Βόρεια Κορέα”.
Ένταση προκλήθηκε έξω από το γραφείο της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, με τους διαδηλωτές να αποδοκιμάζουν με υβριστικά συνθήματα τις τελευταίες επιλογές της (“Κόλλια γ@@@ου παραιτήσου”).
Οι ΑΝ.ΕΛ έχουν σοβαρό πρόβλημα και στις Σέρρες, που θεωρούνται “κάστρο” τους, μια και εκεί εκλέγεται η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά. Το μέλος της Συντονιστικής επιτροπής των ΑΝΕΛ στο ν.Σερρών Ηλίας Σαμούρης, υπέβαλλε την παραίτησή του με βαρείς χαρακτηρισμούς , κατηγορώντας την ηγεσία του κόμματος πως : “Σ' ένα βράδυ μας ξεφτιλίσατε και μας παραδώσατε βορά στα αεθνιστικα ιδεοληπτικά αριστερόστροφα και νεοφιλελε όρνεα και συμφέροντα”.

Συνεχίζουν επίσης, τις κινητοποιήσεις πολίτες και μέλη πατριωτικών κινημάτων σε όλη τη χώρα.
Λόγω της απειλής δημιουργίας «έντονων καταστάσεων» ακυρώθηκαν όλες οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και ομιλίες κυβερνητικών βουλευτών.
Απόψε Τετάρτη συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η διαμαρτυρία στην Ηρωδου Αττικού και Βασιλίσσης Σοφίας μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο.
Οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά σε κάθε κινητοποίηση και ζητούν από το ΠτΔ να αποτρέψει την υπονόμευση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας!


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ