"


Πέθανε η Πουάν, ο γηραιότερος ουρακοτάγκος της Αυστραλίας

Η Πουάν, που περιγράφεται ως η «ηλικιωμένη κυρία» του ζωολογικού κήπου του Περθ, υποβλήθηκε σε ευθανασία τη Δευτέρα 18 Ιουνίου λόγω επιπλοκών σχετιζόμενων με το προχωρημένο της ηλικίας της.
Ήταν στο ζωολογικό κήπο από το 1968 και αναγνωρίστηκε επίσημα από το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες το 2016, ως το γηραιότερο ζώο του είδους της.
Οι ουρακοτάγκοι της Σουμάτρας αποτελούν ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση, ενώ σπάνια φτάνουν την ηλικία των 50 ετών, σύμφωνα με το ζωολογικό κήπο.   Η Πουάν πιστεύεται ότι γεννήθηκε σε μία ζούγκλα της Σουμάτρα, στην Ινδονησία το 1956.
Άφησε πίσω της μία «απίστευτη κληρονομιά» 11 παιδιών και συνολικά 54 απογόνων στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και αλλού, όπως ανέφεραν υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου.   «Έκανε τόσα πολλά για την αποικία στον ζωολογικό κήπο του Περθ και την επιβίωση του είδους της», είπε η υπεύθυνη για τα πρωτεύοντα είδη, Χόλι Τόμσον 
Κάποιοι από τους απόγονους της Πουάν έχουν επιστρέψει στο φυσικό τους περιβάλλον στη Σουμάτρα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου.
 





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ