Καήκατε από τον ήλιο; Δείτε πως θα το αντιμετωπίσετε

Υπάρχουν τρόποι για να διώξετε γρήγορα τα συμπτώματα 

Καήκατε από τον ήλιο; Δείτε πως θα το αντιμετωπίσετε

Το καλοκαιράκι ήρθε, οι εξορμήσεις στη θάλασσα έχουν ήδη ξεκινήσει, όμως δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο ήλιος είναι καυτός και ιδιαίτερα επικίνδυνος όταν δεν προστατευόμαστε απ’ αυτόν. Ειδικά όταν καθόμαστε πολλές ώρες κάτω απ’ αυτόν και μάλιστα χωρίς τη χρήση αντηλιακού, τότε το πιο πιθανό είναι να αντιμετωπίσουμε ένα επώδυνο «κάψιμο», με ιδιαίτερα ενοχλητικά συμπτώματα. Κοκκινίλα, πόνος, ξεφλούδισμα, φαγούρα, σπυράκια, είναι μερικά απ’ αυτά.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πως μπορείτε να το αντιμετωπίσετε ώστε να φύγει γρήγορα…

1. Με κρύο νερό πάνω στην περιοχή που έχει καεί, θα καταφέρουμε να ανακουφιστούμε από τον πόνο άμεσα. Μια ενυδατική κρέμα μπορεί να κλειδώσει υγρασία στο δέρμα και να μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο.

2. Χρησιμοποιούμε προϊόντα με αλόη, που μπορεί να ανακουφίσει το καμένο, ευαίσθητο δέρμα όσο θεραπεύεται. Αλλά προσοχή στα προϊόντα με έντονα αρώματα, που μπορούν να ερεθίσουν ακόμα περισσότερο την περιοχή.

3. Μερικά γιατροσόφια που ξέρουμε ότι λειτουργούν είναι ο κρύος χυλός βρώμης, όπως και τα κρύα σακουλάκια τσαγιού, το μέλι και το αγελαδινό γάλα.

4. Πίνουμε πολύ νερό, επειδή η ενυδάτωση πρέπει να γίνεται εσωτερικά και εξωτερικά.

5. Αν το δέρμα μας έχει αρχίσει να ξεφλουδίζει, το αφήνουμε όπως είναι. Δεν το τραβάμε, επειδή θα προκαλέσουμε μεγαλύτερο κακό και θα αυξήσουμε τον κίνδυνο μόλυνσης.

6. Φοράμε προστατευτικά ρούχα όταν βγαίνουμε έξω, και φροντίζουμε οι καμένες περιοχές να είναι καλυμμένες.

7. Αν ο πόνος είναι έντονος, τότε ένα απλό μη συνταγογραφούμενο παυσίπονο μπορεί να μας βοηθήσει.

8. Αν αισθάνεστε παράλληλα πονοκέφαλο, ναυτία, πυρετό ή ρίγος, τότε μπορεί το πρόβλημα να είναι πιο σοβαρό. Καλό θα ήταν να μιλήσετε με έναν γιατρό.

9. Πρέπει να κάνετε υπομονή, καθώς το δέρμα σας θα επανέλθει σταδιακά. Το μέσο κάψιμο μπορεί να διαρκέσει από τρεις ημέρες, μέχρι και περισσότερο από μία εβδομάδα, ανάλογα με την σφοδρότητά του.

10. Αν ο ήλιος σας έκαψε ήδη μία φορά, ξέρετε πλέον καλύτερα, και πρέπει να προστατεύεστε. Συνεπώς, μην αγνοείτε αυτές τις συμβουλές και φροντίστε την επιδερμίδα σας από την βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου.

Πηγή
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ