"


Αγιασμός της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστοριάς (φωτογραφίες)

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωϊ ο αγιασμός της νέας αίθουσας μετεγκατατάστασης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστοριάς, που βρίσκεται στο ισόγειο του 1ου Γυμνασίου επί της οδού Καραβαγγέλη.
Ο νέος χώρος είναι άνετος, ευρύχωρος και λειτουργικός στο κοινό, ενώ όπως ανέφερε η προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνα Νικολάου, πολύ σύντομα σε ξεχωριστό διαμορφωμένο χώρο θα φιλοξενηθεί και η πλούσια συλλογή και δωρεά βιβλίων του αείμνηστου Κώστα Σημαιοφορίδη.
Παρών στον αγιασμό έδωσε και ο δήμαρχος, τονίζοντας με έμφαση την μεταφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου, αποφεύγοντας έτσι τα έξοδα ενοικίου πολλών ετών,  επισημαίνοντας παράλληλα πως η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί στον συγκεκριμένο χώρο μέχρι να κατασκευαστεί τόσο το πολιτιστικό κέντρο όσο και η εθνική βιβλιοθήκη – κάτι που θα αργήσει - όπου και θα μεταφερθεί εκ νέου στο νέο χώρο
Στον αγιασμό χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Αδαμόπουλος καθώς και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας,  Αλληλεγγύης, Παιδείας & Αθλητισμού, κ.  Μυλωνάς.
Αξίζει να τονιστεί ότι σε ειδικό χώρο της βιβλιοθήκης υπάρχει και ξεχωριστός χώρος παιδικών βιβλίων, στον οποίο παράλληλα πραγματοποιούνται και οι διάφορες δράσεις για παιδιά, ενώ στον ίδιο χώρο διατίθεται, δωρεάν χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και internet.
Το ωράριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης είναι :  κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και ώρες: 8 π.μ. – 4 μ.μ. και Τετάρτη, Παρασκευή, 2 μ.μ. – 9 μ.μ.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος» ιδρύθηκε το 1925, στη διάρκεια της μακροχρόνιας λειτουργίας της έμεινε κλειστή τα έτη 1940-1945.
Η συλλογή της σήμερα ανέρχεται στις 36.300 τεκμήρια, τα οποία καλύπτουν όλο το φάσμα των κατηγοριών της Δεκαδικής ταξινόμησης του DEWEY. Η καταχώρηση των τεκμηρίων ξεκίνησε την 14-11-2007, σήμερα έχουν καταλογογραφηθεί πλήρως με τη χρήση του προγράμματος ΑΒΕΚΤ 5.5 περισσότερα από 25.700 τεκμήρια που αντιστοιχούν σε 24.544 αντίτυπα.
Η συλλογή μας καλύπτει εκτενώς τόσο την ελληνική όσο και την παγκόσμια λογοτεχνία. Το παιδικό τμήμα περιλαμβάνει βιβλία για νήπια, παιδιά και εφήβους. Η υπόλοιπη συλλογή περιλαμβάνει βιβλία όλων των θεματικών πεδίων και επιστημών. Υπάρχει, επίσης αξιόλογη συλλογή οπτικοακουστικού υλικού με εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ