"


Τα 32 χρόνια ιστορίας θα γιορτάσει η ΑΕ Γραμμοχωρίων – Η ιστορία των «Ελαφιών»

Την 32χρονη ιστορία, πορεία αλλά και προσφορά στον αθλητισμό του νομού, θα γιορτάσει η ΑΕ Γραμμοχωρίων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 στην πλατεία Νέας Ζούζουλης Μανιάκων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Τραγούδι – Έλλη Κοσμά
Κλαρίνο – Κώστας Ευαγγέλου
Λύρα – Νίκος Γρηγοριάδης
Μπουζούκι – Τριαντάφυλλος

ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ
-Γυναικεία χορευτικά Επιμορφωτικού Συλλόγου Ζουζουλιωτών
-Σύλλογος Κρητών Φοιτητών Καστοριάς - Μεγαλόνησος

                        
                     
                                    Οι τέσσερις τίτλοι στην 32χρονη Ιστορία της ΑΕ Γραμμοχωρίων
Η ΑΕ Γραμμοχωρίων αποτελεί προϊόν συγχώνευσης δύο ιστορικών ομάδων, του ΑΟ Κοτύλης και του Γράμμου Νέας Ζούζουλης.
Τα δύο σωματεία ενοποιήθηκαν το 1986 και στην 32χρονη ιστορία τους έχουν να επιδείξουν 29 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ΕΠΣ Καστοριάς, δύο στην  Β’, ενώ έχουν και μία συμμετοχή στην Δ’ Εθνική.
Στα 32 χρόνια σταθερής παρουσίας τους, έχουν κατακτήσει ΕΝΑ πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας (1996), ΔΥΟ πρωταθλήματα Β’ κατηγορίας (1987 και 1997) καθώς και ΕΝΑ Κύπελλο (1999), ενώ άλλες δύο φορές έχουν συμμετάσχει σε Τελικούς Κυπέλλου, χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρουν (1993 και 2012).
Ο πρώτος τίτλος καταγράφεται το 1987 με την άνοδο στην Α’ κατηγορία (1η θέση με 21 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα), ενώ την επόμενη χρονιά γλιτώνει τον υποβιβασμό, επωφελούμενη αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Συνεχίζει σταθερά στην Α’ κατηγορία και το 1993 κάνει την πρώτη υπέρβαση συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε τελικό κυπέλλου (ήττα 3-0 από το Νταηλάκη).
Το 1996 μετά από μία απογοητευτική χρονιά υποβιβάζεται στην Β’ κατηγορία, ωστόσο, όμως την επόμενη χρονιά, επανέρχεται πανηγυρικά στο πρωτάθλημα των μεγάλων κατακτώντας την 1η θέση με 25 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες.
Τρία χρόνια αργότερα (1999), γνωρίζει την μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία της, όταν στην δεύτερη συμμετοχή της σε Τελικό Κυπέλλου, κάνει την μεγάλη έκπληξη, κατακτώντας για πρώτη φορά το ΚΥΠΕΛΛΟ κόντρα στην πανίσχυρη και πρωταθλήτρια ομάδα εκείνη τη χρονιά, την ΑΕ Καστοριάς, σε ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη ματς που κρίθηκε στα πέναλτι (1-1 κ.α. και 4-2 στα πέναλτι).
Στη συνέχεια συμμετέχει σταθερά με αξιόλογη παρουσία στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, ενώ το 2006 σημειώνει την κορυφαία πλέον διάκριση, όταν στέφεται για πρώτη φορά Πρωταθλήτρια, με 24 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.
Ωστόσο στην παρθενική της συμμετοχή σε εθνικές κατηγορίες πλήρωσε την απειρία της κι έτσι την ίδια χρονιά επέστρεψε στο Α’ τοπικό. Έτσι από το 2008 μέχρι και φέτος συμμετέχει ανελλιπώς στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, ενώ το 2012, είχε ακόμη μία διάκριση, με την παρουσία της για τρίτη φορά σε Τελικό Κυπέλλου, γνωρίζοντας, όμως την συντριβή (7-0) από τον Παναργειακό.
Τέλος, τα δύο τελευταία χρόνια τα «ελάφια» είχαν μέτρια πορεία και μόλις τις τελευταίες αγωνιστικές κατάφεραν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ