Για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας διώκεται ο Μπαρμπαρούσης

Για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας διώκεται ο βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης
Το απόγευμα της Παρασκευής ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του και η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Πλέον ο δικαστικός λειτουργός που θα εξετάσει τον φάκελο, θα κρίνει αν θα διατάξει την σύλληψη του βουλευτή με την διαδικασία του αυτοφώρου ή αν θα τον καλέσει σε απολογία για την υπόθεση.

Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς μετά τις καταθέσεις της πολιτικής ηγεσίας τπυ υπουργείου εθνικής άμυνας Πάνου Καμμένου και Φώτη Κουβέλη στον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη, ο οποιος χειρίστηκε την έρευνα. Λίγες ώρες νωρίτερα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρής έδωσε παραγγελία για κατεπείγουσα έρευνα ως προς την τέλεση των αδικημάτων της εσχάτης προδοσίας και των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας ζητώντας να κινηθεί σε βάρος του βουλευτή η αυτόφωρη διαδικασία.

Το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας απέδωσε ο Εισαγγελέας Γιώργος Καλούδης, στον μέχρι πρότινος βουλευτή της Χρυσής Αυγής για όσα ισχυρίστηκε από του βήματος της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, ο βουλευτής της ΧΑ Κώστας Μπαρμπαρούσης προέβη σε μία άνευ προηγούμενου πρόκληση , ζητώντας πραξικόπημα με την παρέμβαση του στρατού, τον οποίο κάλεσε να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον Πάνο Καμμένο. Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης ανέλαβε πρωτοβουλία να αφαιρεθεί ο λόγος από τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά την συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ