"


«1ο Festival Ποδοσφαίρου Larry» (VIDEO)

Τριανταένα χρόνια μετά τον θάνατό του (1987) η ΕΠΣ Καστοριάς τίμησε τον Θωμά Λάρη, μία ξεχωριστή προσωπικότητα που πάνω από 20 χρόνια, πρόσφερε όσο κανείς άλλος στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού.
Έναν άνθρωπο που στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ερχόμενος από την Αμερική, εμπνεύστηκε και δημιούργησε στην Καστοριά τις πρώτες Ακαδημίες πρότυπο, ενώ αργότερα επανίδρυσε την ομάδα του Κελέτρου και στη συνέχεια των Ελπίδων Καστοριάς, αναδεικνύοντας πλειάδα ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.

Η εκδήλωση «1ο Festival Ποδοσφαίρου Larry», ήταν αφιερωμένη στον ακούραστο αυτόν εργάτη του ποδοσφαίρου της περιοχής μας, τον οποίο για πρώτη φορά η ΕΠΣ Καστοριάς, με την ευκαιρία και της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυσή της, τίμησε τη μνήμη του, διοργανώνοντας ένα τουρνουά ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή όλων των ομάδων που συμμετείχαν στα πρωταθλήματα υποδομής.



Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Μαϊου στο γήπεδο της Κολοκυνθούς, το οποίο πλημμύρισε από παιδικά χαμόγελα και φωνές, έτσι ακριβώς, όπως τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, συνέβαινε με τις ακαδημίες του Λάρρη.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι συγκινήσεις από ποδοσφαιριστές, παράγοντες, προπονητές της εποχής εκείνης, των ανθρώπων δηλαδή που έζησαν αξέχαστες στιγμές με τον Θωμά Λάρη, αρκετοί από τους οποίους με την παρουσία τους τίμησαν την μνήμη του.

Στόχος της ΕΠΣ Καστοριάς, είναι η γιορτή ποδοσφαίρου με την ονομασία "1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ  «LARRY», να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός, έτσι ώστε να θυμούνται οι παλαιότεροι και να γνωρίζουν οι νεότεροι τον ιδρυτή των πρώτων τμημάτων υποδομής και ακαδημίας ποδοσφαίρου στο νομό μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις απονομές των πρωταθλητριών ομάδων του Παιδικού (Κρόνος) και του Προπαιδικού Πρωταθλήματος (Κρόνος και ΑΟ Κάστωρ) και κατόπιν ακολούθησαν αγώνες μικρής διάρκειας  των ακαδημιών.  Με τη λήξη απονεμήθηκαν μετάλλια και αναμνηστικά μπλουζάκια σε όλους τους συμμετέχοντες ποδοσφαιριστές, ενώ τελέσθηκε και τρισάγιο στη μνήμη του Θωμά Λάρη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ