Το youtube διαγράφει βίαια μουσικά βιντεοκλίπ

Η drill μουσική έχει μπει στο στόχαστρο των βρετανικών αρχών λόγω της αύξησης της βίαιης εγκληματικότητας.
Η πλατφόρμα βίντεο  YouTube  ανακοίνωσε πως έχει διαγράψει  πάνω από τα μισά   μουσικά βιντεοκλίπ τα οποία θεωρούνται ότι προάγουν τη βία, μετά από καταγγελία της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου. H επίτροπος της αστυνομίας, Cressida Dick, ζήτησε από το YouTube να κατεβάσει μουσικά βίντεο που  αποθεώνουν τη βία  , κάνοντας αναφορά στην drill μουσική ως ένα  ιδιαίτερα επικίνδυνο είδος  .

Η drill αποτελεί μια  παραλλαγή της trap  , η οποία δημιουργήθηκε στο  Σικάγο   των ΗΠΑ και στη συνέχεια γνώρισε άνθιση στο  Λονδίνο   και τη Μεγάλη Βρετανία τα τελευταία δέκα χρόνια. Πάνω από  30   βιντεοκλίπ drill μουσικών και συγκροτημάτων  έχουν διαγραφεί   από το YouTube, ορισμένα από τα οποία έχουν κατηγορηθεί για την   αύξηση παραβατικότητας   στο Λονδίνο.

Εκπρόσωπος των βρετανικών αρχών εξήγησε στο BBC πως συμμορίες  ανταγωνίζονται μέσω των βίντεο   και απευθύνουν απειλές η μια στην άλλη. Πρόσφατα, ο 17χρονος ράπερ  Junior Simpson   καταδικάστηκε σε  ισόβια   για τη συμμετοχή του στη δολοφονία του 15χρονου  Jermain Goupall   στο Τότεναμ του Λονδίνου. Ο Junior Simpson είχε γράψει ένα τραγούδι όπου αναφερόταν στην εγκληματικότητα με  μαχαίρια  . Το δικαστήριο αρνήθηκε τον ισχυρισμό του Simpson ότι έγραψε τους στίχους για να προκαλέσει  εντύπωση  .

Όπως είναι αναμενόμενο, οι διαγραφές του YouTube έχουν προκαλέσει αναστάτωση σε πολλούς μουσικούς, οι οποίοι θεωρούν ότι η πλατφόρμα βίντεο έχει βάλει στο στόχαστρό της την drill μουσική.  Πάνω από 5.000   έχουν ήδη υπογράψει μια  διαδικτυακή καμπάνια  του σχήματος 1011, το οποίο καλεί το YouTube και την αστυνομία να σταματήσουν τις απαγορεύσεις. Πολλοί υποστηρικτές τις κίνησης τόνισαν στα μηνύματά τους πως οι κινήσεις της αστυνομίας φέρνουν στον νου τον πανικό που είχε δημιουργηθεί για τη rock μουσική στο παρελθόν.
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ