"


Ταραχή στο πολιτικό σκηνικό με το «Μακεδονία του Ιλιντεν»

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα κόμματα της αντιπολίτευσης η πληροφορία ότι συζητείται η πρόταση «Μακεδονία του Ιλιντεν», για την ονομασία της πΓΔΜ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΟΡΟΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΛΙΝΤΕΝ"

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφτηκε, σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στην ονομασία της πΓΔΜ. 
Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στριμωγμένος, μετά και την πρόταση των Σκοπίων για μετονομασία της χώρας του σε «Μακεδονία του Ίλιντεν», και προσπαθεί να πείσει τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την ονομασία.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο: «Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο στάδιο της διαπραγμάτευσης για το Ονοματολογικό. Υπερασπιζόμαστε μια γραμμή δύο δεκαετιών. Μας βαραίνει η συλλογική συζήτηση. Θέλουμε μια λύση που θα αντέξει στο χρόνο. Δεν κάνουμε βιαστικές κινήσεις. Εξεύρευση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης, αποδεκτής προς όλες τις κατευθύνσεις. Λύση για την εξάλειψη κάθε μορφής αλυτρωτισμού. Είμαι ανοιχτός στην ειλικρινή και άμεση ενημέρωση». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΑ PARAPOLITIKA.GR



Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ