"


Ήττα με ψηλά το κεφάλι ο ΑΣ Καστοριάς

Λύγισε στα σημεία χάνοντας στην παράταση 83-75 το παιχνίδι με τον Απόλλωνα στην Πάτρα

Εντός προγράμματος ήττα γνώρισε η Καστοριά, που παρά την υπερπροσπάθεια στο γήπεδο της Πάτρας, δεν κατάφερε κόντρα στον Απόλλωνα.
Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με το σφύριγμα της λήξης, ωστόσο στην παράταση οι γηπεδούχοι έδειξαν πιο αποφασιστικοί και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα υπερκαλύπτοντας μάλιστα και την διαφορά της ήττας του πρώτου αγώνα.
Οι «γουναράδες» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και σημειώνοντας 18 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο επιβεβαίωσαν πως μπορούν να αποδώσουν εξίσου καλά και μακριά από το «Δημήτρης Διαμαντίδης».
Στη συνέχεια ο Απόλλωνας ισορρόπησε κάπως την αναμέτρηση, με την Καστοριά να διατηρεί ένα ελαφρύ προβάδισμα πηγαίνοντας μπροστά στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με 30-27.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Πατρινοί ανέβασαν στροφές και φτάνοντας την διαφορά σε διψήφιο νούμερο όλα έδειχναν πως θα έφταναν στη νίκη.
Οι παίκτες του Γίωργου Σούλιου πάντως δεν παράτησαν το ματς που έδειχνε φαινομενικά χαμένο και με αντεπίθεση διαρκείας στα τελευταία λεπτά έστειλαν την αναμέτρηση στο εξτρά πεντάλεπτο με τρίποντο του Κακλαμάνου στην εκπνοή.
Εκεί, οι παίκτες του Απόλλωνα αποδείχθηκαν πιο εύστοχοι και φτάνοντας στην επικράτηση «κλείδωσαν» ουσιαστικά την παρουσία τους στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι και με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης οι δύο ομάδες ευχήθηκαν να ανταμώσουν ξανά στα play-offs.
Άπαντες πλέον στρέφουν το βλέμμα στο εντός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με την πρωταθλήτρια ομάδα του Περιστερίου. Οι παίκτες του Γιώργου Σούλιου θα αναζητήσουν την υπέρβαση απέναντι στο κορυφαίο συγκρότημα της κατηγορίας, σε μια αναμέτρηση με …άρωμα Α’1. Εσύ που θα είσαι;

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είχαμε στο Περιστέρι με την ομώνυμη ομάδα να πανηγυρίζει την επάνοδο στα μεγάλα σαλόνια μετά και την τυπική επικύρωση της πρώτης θέσης.
Η ομάδα των Δυτική Προαστίων, που πήρε το ντέρμπι με 74-64 από τον Ηρακλή βράβευσε τον ζωντανό της θρύλο, Άγγελο Κορωνιό και ξεκινάει ήδη τον σχεδιασμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο, που θα την βρει στην Α’1.
Το αποτέλεσμα αυτό σε συνδυασμό με τη νίκη του Χολαργού 72-62 στο Μαρούσι, «σφράγισε» τη δεύτερη θέση για τους Αθηναίους που μπαίνουν με πλεονέκτημα έδρας στη διαδικασία των play-offs.
Τα ευχάριστα μαντάτα για λογαριασμό της Καστοριάς ήρθαν από την Καρδίτσα, με τους Θεσσαλούς να υποχρεώνουν σε ήττα το Ψυχικό με σκορ 79-67.
Μίνι έκπληξη συντελέστηκε στην Αγία με τον τοπικό Ερμή να κάνει αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του επικρατώντας στην παράταση του Εθνικού με 84-72, και ενώ η ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας έληξε 66-66.
Ο Παπάγος έκαμψε την αντίσταση του Αμύντα με 72-70 και έτσι οι φιλοξενούμενοι απώλεσαν σημαντικό έδαφος στη μάχη που δίνουν για την κατάληψη της πέμπτης θέσης.
Δια πυρός και σιδήρου πέρασε η Λευκάδα από την Τρίπολη, όπου κερδίζοντας σε ένα συγκλονιστικό ματς με 97-95 τον Αρκαδικό ξαναμπήκε για τα καλά στο κόλπο της πεντάδας.
Τέλος, στο ντέρμπι των ουραγών ο Δούκας συνέτριψε εκτός έδρας  με το εκκωφαντικό 72-102 την ΑΕΛ, αποτέλεσμα με το οποίο οι Λαρισαίοι υποβιβάστηκαν στην Β’ Εθνική. Την ίδια τύχη ωστόσο αναμένεται να έχει και το συγκρότημα του Αμαρουσίου, σε περίπτωση που δεν πετύχει το απόλυτο των νικών μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου…



Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ