"


Στον 46ο Τελικό Κυπέλλου η Καστοριά 1980, 4-0 τον Ηρακλή Πολυκάρπης


Στον τελικό του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καστοριάς βρίσκεται

από σήμερα το απόγευμα η Καστοριά, αφού νίκησε και στο δεύτερο παιχνίδι, της ημιτελικής φάσης, τον Ηρακλή Πολυκάρπης, με σκορ 4-0. 

Έτσι περιμένει την έκβαση των δύο αγώνων του άλλου ημιτελικού, μεταξύ της Δόξας Κορησού και της Αστραπής Μεσοποταμίας, για να δει ποιος θα είναι ο αντίπαλος της, στον  46ο τελικό του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καστοριάς, του οποίου η ημερομηνία θα ανακοινωθεί, εν ευθέτω χρόνω, από την διοργανώτρια αρχή.

Στο α΄ ημίχρονο η Καστοριά είχε την υπεροχή και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με δύο γκολ του φέρελπι νεαρού της ποδοσφαιριστή Πατρωνίδη. Στη συνέχεια οι παίκτες της πίεσαν και είδαν οι προσπάθειες τους να ευοδώνονται με ένα τρίτο γκολ, αυτή την φορά από έναν άλλο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή της. τον Κυριζάκη. Έτσι στο 3΄ μετά από σέντρα του Ibrahim από τα δεξιά, ο Πατρωνίδης με πλασέ έκανε το 0-1. Στο 5΄το χτύπημα φάουλ του Στασινόπουλου, μπλόκαρε ο Γκόλιας. Στο 14΄ το σουτ του Κυριζάκη έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Δέτσιου. 

Στο 18΄ σε σουτ του Πατρωνίδη, έξω από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ. Στο 27΄  εκπληκτική απόκρουση του Γκόλια στην αριστερή του γωνία, σε εκτέλεση φάουλ του Στασινόπουλου. Στο 30΄ ο Κυριζάκης έπιασε σουτ, μέσα από την περιοχή και λίγο πλάγια, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Δέτσιου. Στο 33΄το σουτ του Παπαγεωργίου απέκρουσε ο Δέτσιος. Στο 34΄, μετά από ωραία σέντρα του Μωυσιάδη, από τα αριστερά, ο Ibrahim έπιασε κεφαλιά εξ επαφής, μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο 36΄ μετά από ασταθή απόκρουση  του Δέτσιου, ο Πατρωνίδης με πλασέ από κοντά έκανε το 2-0. Στο 41΄, μετά από σουτ του Ibrahim, ο Κυριζάκης με προβολή έγραψε το 3-0.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Η Καστοριά εξακολούθησε να πιέζει για την επίτευξη ενος ακόμη τέρματος. Έτσι στο 52΄ ο Δέτσιος απέκρουσε εκπληκτικά την κεφαλιά του Σαββόπουλου Κυρ. , ενώ στο 55΄ έδιωξε σωτήρια το σουτ του Ibrahim. Ο Πασχάλης Δημητρίου είχε την ευκαιρία να δει κι άλλους παίκτες του, με λιγότερο χρόνο συμμετοχής, αγωνιζόμενους και να διαπιστώσει σε ποια αγωνιστική κατάσταση βρίσκονται. Ο Ηρακλής Πολυκάρπης αντέδρασε στο δεκάλεπτο 59΄-69΄. Ετσι στο 59' το σουτ του Στασινόπουλου μπλόκαρε ο Γκόλιας. Στο 62΄, μετά από σέντρα του Στασινλόπουλου και προβολή του Παπαθωμά, από το σημείο του πέναλτι, η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Γκόλια. Στο 64΄ η γυριστή κεφαλιά του Καραμήτρου κατέληξε στα χέρια του γκολκίπερ της Καστοριάς. Μετά το 69΄ ήρθε η ώρα του Νανά, να πρωταγωνιστήσει. Συγκεκριμένα στο 70΄ σε φοβερό σουτ του, έξω από την περιοχή, η μπάλα, αφού την βρήκε λίγο ο Δέτσιος, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του. Στο 74΄ , μετά από ωραία προσπάθεια του Τσότσουλα, από τα αριστερά, ο Νανάς σούταρε και η μπάλα "έγλειψε" το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Δέτσιου και κατέληξε άουτ. Στο 80΄ μετά από κόρνερ του Νανά, ο Ibrahim με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 4-0, σκοράροντας σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι της Καστοριάς. Στο 81΄ το σουτ του Νανά, έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Δέτσιος, στο αριστερό του γάμα. Στο 83΄  σε νέο σουτ του Νανά, έξω από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ.  

Διαιτητής: Τρυφόπουλος Λάζαρος (Ε. Π. Σ. Καστοριάς) 

Βοηθοί: Νεστορίδης Ευάγγελος (Ε. Π. Σ. Καστοριάς)

              Κυζάκης Τραϊανός (Ε. Π. Σ. Καστοριάς)

Οι συνθέσεις:

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Γκόλιας, Μωυσιάδης (46΄ Τσότσουλας), Κυριάκος, Κωνσταντίνου Σαββόπουλος Κυρ. (60΄ Αλλούση), Τσόφλιας, Σαχινίδης (15΄ Παπαγεωργίου), Ibrahim, Κυριζάκης (60΄ Αφεντουλίδης), Διγκόζης (46΄ Νανάς), Πατρωνίδης.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ: Δέτσιος, Παπαθανασίου, Κωνσταντινίδης, Κότσι, Καραδήμος, Πουλάκος, Τσάνας (46΄ Καραμήτρος), Παπαθωμάς, Παντελίδης, Στασινόπουλος, Χίντα





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ