"


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Καστοριά η εκδήλωση Fur Vision 2023 της Saga Furs

Παρουσίαση όλων των νέων τάσεων σε χρώματα και τεχνοτροπίες

στην γούνα από το Design Hub της Saga Furs

Η SagaFurs, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε σε γνωστό ξενοδοχείο στην Καστοριά, τη διήμερη εκδήλωση Fur Vision, με σκοπό την παρουσίαση νέων τάσεων σε χρώματα και τεχνοτροπίες στην γούνα, καθώς και καινοτόμες ιδέες και τρόπους χρήσης του υλικού.

Το Saga Furs Creativ eHub, το οποίο είναι η δημιουργική δύναμη πίσω από τις προτάσεις, φέτος καινοτόμησε με την δημιουργία 4 αυτόνομων capsule collections: 2 με γνωστούς σχεδιαστές μόδας, 1 με home ware και 1 με remodelled γουναρικά.


Επίσης, παρουσιάστηκε η νέα τεχνολογία Truc-RFID που δίνει την δυνατότητα απ’ ευθείας ενημέρωσης του κάθε ενδιαφερόμενου με την χρήση του κινητού του, για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του γούνινου ενδύματος ή αξεσουάρ που την φέρει. Η βασική δυνατότητα της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι η ιχνηλασιμότητα των γουνοδερμάτων που χρησιμοποιήθηκαν σ αυτό, μέχρι τις φάρμες στις οποίες παρήχθησαν, καθώς και τις πιστοποιήσεις όλων των ενδιάμεσων σταδίων κατεργασίας, π.χ. της δέψης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ελληνικές γουνοποιητικές επιχειρήσεις, καθώς και οι απόφοιτοι του τμήματος «Τεχνικών Τεχνολογίας Ενδύματος και Υποδήματος / Σχεδιαστών Μόδας» του Δημόσιου ΙΕΚ Καστοριάς καθώς και Σχεδιαστές της περιοχής μας.


«Οι συνεχείς αλλαγές και ζυμώσεις στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και οι συνθήκες που συνεχώς αναδιαμορφώνονται κατά τα τελευταία χρόνια, αρχικά με την πανδημία και στην συνέχεια με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις οικονομικές επιπτώσεις αυτών στην παγκόσμια οικονομία, δημιουργούν την επιτακτική ανάγκη επαναπροσδιορισμού του γούνινου προϊόντος ώστε η εικόνα του να καθίστε ελκυστική στον σύγχρονο καταναλωτή.

Η ανανέωση, η πρωτοτυπία του προϊόντος καθώς και η υπογράμμιση της βιώσιμης και αειφόρας φύσης του φυσικού αυτού υλικού, είναι οι τρόποι για να ανταποκριθεί το γούνινο προϊόν στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις συλλογές, στις τεχνικές και στον τρόπο παρουσίασης, δεδομένου ότι είναι μοναδική ευκαιρία πληροφόρησης και ενημέρωσης.

Ωστόσο, δεδομένης της περιορισμένης δυνατότητας παρουσίασης της συλλογής σε περισσότερες επιχειρήσεις, είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος κα. Σοφία Κουρκοπούλου.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ