"


Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕ Κοζάνης εν όψει του επικείμενου φορολογικού νομοσχεδίου.

 

Συνάντηση εργασίας  πραγματοποιήθηκε στο  ΕΒΕ  Κοζάνης

στις 13 Νοεμβρίου  2023 και  ώρα  7 μ.μ στο Επιμελητήριο Κοζάνης με αντικείμενο τις εξελίξεις εν όψει του επικείμενου φορολογικού νομοσχεδίου.

Στη συνάντηση εργασίας παρευρέθηκε η συντριπτική πλειοψηφία  των  Προέδρων των πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλόγων της Π.Ε. Κοζάνης. Συμμετείχαν επίσης μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου καθώς και οι Βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης  κα. Καλλιόπη Βέττα και κ. Πάρης Κουκουλόπουλος και ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Δημήτριος Κοεμτζόπουλος.
Κατά τη διάρκεια τη συνάντησης υπήρξαν σημαντικές τοποθετήσεις και παρεμβάσεις, αναλύοντας σημαντικές πτυχές, διαφωνίες και προβληματισμούς  σχετικά με το επικείμενο νομοσχέδιο.

Κοινός τόπος και πεποίθηση όλων  των  συμμετεχόντων η ανάγκη απόσυρσης / μη κατάθεσης του φορολογικού νομοσχεδίου στο σύνολο του, καθώς πέραν του χαρακτήρα του αιφνιδιασμού στερείται βασικών συστατικών δικαιοσύνης και επιχειρηματικής φιλοσοφίας βάσει των κάτωθι βασικών διαπιστώσεων:

Αντιμετωπίζει το σύνολο των επιχειρηματιών οριζόντια ως φοροφυγάδες γεγονός που δημιουργεί λάθος κοινωνικό αυτοματισμό

Ως οριζόντια παρέμβαση ενέχει πλήθος αδικιών και στρεβλώσεων, στερώντας πλήρως το μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα της νομοθετικής παρέμβασης

Στερείται ουσιαστικών και αναγκαίων παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης  εργασίας και του παραεμπορίου.

Παράλληλα εκφράστηκε  η αναγκαιότητα  διαμόρφωσης  ενός ενιαίου μετώπου σε  επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς το σύνολο των οικονομικών αλλά και δημογραφικών δεδομένων της περιοχής, δίνουν πλέον τη δυνατότητα μιας συνολικής και ολοκληρωμένης παρέμβασης για την περιοχή σε φορολογικό, οικονομικό και αναπτυξιακό επίπεδο από το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων.


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ