"


ΟΠΕΚΕΠΕ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2023

 


Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ελέγχου για την επιλεξιμότητα

των δικαιούχων και έγιναν οι «δοκιμαστικές πληρωμές» από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια πριν την πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης.

Για την Παρασκευή (27/10) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πληρωμή των ενισχύσεων στους παραγωγούς, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αυτό έλεγε και ο σχεδιασμός του ΥπΑΑΤ για πληρωμή του τσεκ στους αγρότες μέχρι την Παρασκευή. Βέβαια ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ... ταλέντο να δημιουργεί προβλήματα στις πληρωμές.

Στην προγραμματισμένη προκαταβολή ενιαίας ενίσχυσης θα συμπεριληφθούν τα αγροτεμάχια τα οποία κατά τον έλεγχο με τεχνικές παρακολούθησης και μετά από τις πιθανές διορθώσεις, έχουν προσδιοριστεί ως «πράσινα».

Το βασικό ερώτημα είναι όμως τι ποσά θα πληρωθούν.

Θυμίζουμε ότι το 2022, για την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης είχαν καταβληθεί συνολικά 657 εκατομμύρια ευρώ, σε 533.921 δικαιούχους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, το συνολικό ποσό της βασικής ενίσχυσης για το 2023 θα ανέρχεται στα 829.567.104 ευρώ. Οπότε η προκαταβολή του 70% αναμένεται να ανέλθει γύρω στα 560 εκατ. ευρώ.

Στην προκαταβολή του τσεκ δεν θα συµπεριληφθεί η αναδιανεµητική ενίσχυση.


Πληρωμές αγροτικών επιδοτήσεων σε δικαιούχους αγρότες

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι, το απόγευμα της Παρασκευής 27.10.2023, ολοκληρώθηκε ομαλά, η πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης, για το έτος 2023 προς τους δικαιούχους αγρότες πελάτες της.

Τα χρήματα είναι ήδη διαθέσιμα στους λογαριασμούς των αγροτών πελατών της, οι οποίοι μπορούν να κάνουν άμεσα αναλήψεις από τα 2.042 ΑΤΜ’s της Τράπεζας Πειραιώς, σε όλη την Ελλάδα.Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ