"


Γ' ΕΘΝΙΚΗ : Tην Παρασκευή η κλήρωση του πρωταθλήματος- Σε όμιλο της Ηπείρου η Καστοριά? - Πρεμιέρα στις 10 Σεπτεμβρίου

Tον καταρτισμό των ομίλων της Γ' Εθνικής αναμένουν οι ομάδες

που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Συγκεκριμένα αυτό αναμένεται να συμβεί αύριο Τετάρτη κατά τη διάρκεια της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ όπου αναμένεται να γίνει ο καταρτισμός των ομίλων της διοργάνωσης.

Παράλληλα στην Γ' Εθνική περιμένουν να δουν το τι μέλλει γενέσθαι στο Δ.Σ. της Super League 2 αναφορικά και με τις ομάδες που θα αγωνιστούν εκεί, ενώ όσο για την ομάδα της Καστοριάς, σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση τον αριθμό των ομάδων, περισσότερες πιθανότητες συγκλίνουν στο να τοποθετηθεί στον 2ο όμιλο της Ηπείρου δηλαδή και όχι στον 1ο της Μακεδονίας

Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής αγωνιστικής περιόδου 2023/2024 θα διεξαχθεί την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023, ενώ η σέντρα της Γ’ Εθνικής για τη σεζόν 2023-24 έχει οριστεί για τις 10 Σεπτεμβρίου.

Το φορμάτ για τη σεζόν 2023-2024

Την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τέσσερις (4) ομίλους και θα προβιβάζονται στην ανώτερη κατηγορία οι πρωταθλήτριες ομάδες του κάθε ομίλου, δηλαδή τέσσερις (4) ομάδες.

Θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα συνολικά τριάντα (30) ομάδες, απευθείας θα υποβιβασθούν οι επτά (7) τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου, εάν και εφόσον ο αριθμός των ομάδων κάθε ομίλου θα είναι 18.

Επιπλέον θα υποβιβασθούν δυο (2) ομάδες που θα προκύψουν ως εξής: Μια (1) ομάδα – η ηττημένη – που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 1ο και 2ο όμιλο και μία (1) ομάδα – η ηττημένη – που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 3ο και 4ο όμιλο.

Οι πιο πάνω αγώνες μπαράζ θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα, θα είναι μονοί και αν στην κανονική διάρκεια λήξουν ισόπαλοι θα υπάρξει ημίωρη παράταση και αν στην ημίωρη παράταση δεν προκύψει νικητής θα ακολουθήσει διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή. Συνολικά θα υποβιβαστούν τριάντα (30) ομάδες.

Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής για τη σεζόν 2023-24 με τα τωρινά δεδομένα:

Καβάλα, Ποσειδώνας Μηχανιώνας, Δόξα Δράμας, Απόλλων Παραλιμνίου, Πανθρακικός, Νέστος Χρυσούπολης, Άρης Αβάτου, Θερμαϊκός Θέρμης, Εθνικός Νέου Κεραμιδίου, Κεραυνός Αγγελοχωρίου, ΑΟ Χανιώτης, Πιερικός, Σβορώνος, ΠΑΟΚ Κρηστώνης, Καστοριά, ΑΟ Υπάτου, Πανελευσινιακός, ΠΟ Φήκης, Βύζας Μεγάρων, ΑΟ Τρίκαλα, Αστέρας Πετριτή, ΑΕ Λευκίμμης, ΑΠΣ Ζάκυνθος, Ρόδος, Πανιώνιος, ΑΕ Μυκόνου, Παναργειακός, Ιάλυσος, ΑΕ Ερμιονίδας, ΑΟ Πυλίου Κω, Γιούχτας, Μαρκό, Θύελλα Ραφήνας, Φωστήρας, Εθνικός, Αλμυρός Γαζίου, Άρης Πετρούπολης, Άγιος Νικόλαος, Αγία Παρασκευή, Βέροια, Θεσπρωτός, Προοδευτική, Επισκοπή,  Νίκη Ευκαρπίας, Άρης Πετεινού, Ορέστης Ορεστιάδας, Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας, Βατανιακός, Αετός Βαρβάρας, Θύελλα Κατσικάς, ΑΕ Μεσολογγίου, Αναγέννηση Άρτας, Κιλελέρ, Μαγνησιακός, Αστέρας Σταυρού, ΠΑΟ Βάρδας, Παναιγιάλειος, Ερμής Φιλιατρών, Νέα Αρτάκη, Ελλοπιακός, ΠΑΣ Κόρινθος, Ερμής Ζωνιανών, ΠΟ Ατσαλένιου, Ατρόμητος Πειραιά, Ηλυσιακός, ΑΕΡ Αφάντου, Αστέρας Βάρης, Ελλάς Σύρου, Αναγέννηση Επανομής, Περαμαϊκός, Χαϊδάρι και Εορδαϊκός.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ