"


ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ : Υπογραφή συμβάσεων ενεργειακών αναβαθμίσεων

 


Ο Δήμος Νεστορίου,  συνεχίζοντας το πρόγραμμα μείωσης

του ενεργειακού αποτυπώματος των κτηρίων που βρίσκονται στην κατοχή του, 

προχωρά στην ενεργειακή αναβάθμιση και του κοινοτικού καταστήματος Επταχωρίου.  

Οι επεμβάσεις, στο λιθόκτιστο κτήριο του 1955, αφορούν την πλήρη θερμομόνωση της οροφής του με ορυκτοβάμβακα 26 εκ. την αντικατάσταση των παλιών ξύλινων κουφωμάτων με σύγχρονα θερμοδυναμικά παράθυρα, την αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων πυρακτώσεως με led μειωμένης κατανάλωσης, την τοποθέτηση αντλιών θερμότητας και φωτοβολταϊκών panel των 10KWp στην στέγη προκειμένου το κτήριο να καταστεί μειωμένης διάθεσης για το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ.


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ

Ένα ακόμη κτήριο δημόσιας χρήσης του Δήμου Νεστορίου περνάει στην κατηγορία των πράσινων κτηρίων. Πρόκειται για το μονο-όροφο και μεγάλου ύψους κλειστό γυμναστήριο του άνω Νεστορίου το οποίο έχει εμβαδόν  223,5μ2 και του οποίου το μεν κέλυφος θα θερμο-μονωθεί με πετροβάμβακα 12 εκ. η δε οροφή του με πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης πάχους 15 εκ. Όλα τα φωτιστικά σώματα θα αντικατασταθούν με LED λαμπτήρες νέας γενιάς. 

Η θέρμανση του θα ανατεθεί σε δυο μεγάλες αντλίες θερμότητας και στην στέγη του  θα τοποθετηθούν φωτοβολταικά panel τα οποία θα μειώσουν κατά πολύ το ενεργειακό ισοζύγιο αλλά και τα τιμολόγια κατανάλωσης ρεύματος. 

Το κόστος των ενεργειακών επεμβάσεων στο εν λόγω κτήριο προϋπολογίζεται στα  165.064,37 ευρώ.


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ