"


Σύσκεψη για τα θέματα του κλάδου της γούνας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ν. Παπαθανάση

Έπειτα από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη,

πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δεδομένων των ιδιαίτερων δυσκολιών που συνεχίζονται για τον κλάδο της γούνας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, οι Βουλευτές Κοζάνης και Καστοριάς Μιχάλης Παπαδόπουλος και Μαρία Αντωνίου, Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς των αρμόδιων Υπουργείων, η Αντιπεριφερειάρχης Μεταποίησης, Επιχειρηματικότητας και Ισότητας Ευφροσύνη Ντιό, εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων και εκπρόσωποι των γουνοποιών Καστοριάς και Βοίου.

Κατά τη σύσκεψη αναλύθηκαν διεξοδικά τα ομόφωνα αιτήματα των φορέων του κλάδου της γούνας καθώς και τα μέχρι τώρα μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση. Ως αποτέλεσμα της συζήτησης έγινε πλήρως αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος των γουνοποιητικών επιχειρήσεων Καστοριάς και Βοίου και τονίστηκε η αναγκαιότητα για τον επαναπροσδιορισμό περαιτέρω στήριξης.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις των Υπουργών και των υπηρεσιακών παραγόντων, ξεκινά άμεσα η εξειδίκευση των νέων μέτρων ενίσχυσης για την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων οικονομικής στήριξης του κλάδου της γούνας.

Η Περιφερειακή Αρχή στέκεται στο πλευρό των επιχειρηματιών και των εργαζομένων του κλάδου με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα για την οικονομική στήριξη ενός κλάδου που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη Δυτική Μακεδονία και το αναπτυξιακό της μοντέλο.


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ