"


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Brevet Καστοριάς 2023 με την ονομασία "Χωριά της Λήθης - Στα Βήματα του Παύλου Μελά"

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η μη ανταγωνιστική ποδηλατική

διοργάνωση "Brevet Καστοριάς 2023", που έλαβε χώρα το Σάββατο 8 Ιουλίου. 

Το φετινό "Brevet Καστοριάς 2023", ήταν αφιερωμένο στα "Χωριά της Λήθης" και ως φόρο τιμής, έχει την ονομασία "Χωριά της Λήθης - Στα Βήματα του Παύλου Μελά".

Σκοπός και στόχος της  διαδρομής ήταν η ανάδειξη του πολιτισμού, της Ιστορίας του τόπου μας και η προβολή της φυσικής ομορφιάς μέσα από ένα ποδηλατικό ταξίδι.Με βάση τον σχεδιασμό της διαδρομής ποδηλατούμε περνώντας από το Μοναστήρι Α.Νικολάου (Τσιρίλοβο) που αποτέλεσε καταφύγιο και στρατηγείο του Παύλου Μελά για να κατευθυνθούμε στα Χωριά της Λήθης. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Μουσείο Παύλου Μελά και να δουν προσωπικά αντικείμενα της οικογένειας Καντζάκη, όπλα από την εποχή του Μακεδονικού Αγώνα, στολές και φωτογραφίες Μακεδονομάχων. Και από την Ιστορία που ξετυλίχθηκε μπροστά μας συνεχίσαμε προς την επιβλητική φυσική ομορφιά της Μικρής και Μεγάλης Πρέσπας με τελικό προορισμό τους Ψαράδες.
Με δυναμική συμμετοχή 85 αθλητών από κάθε περιοχή της Ελλάδος, οι ποδηλάτες μας ήρθαν από διάφορες πόλεις όπως Πύργος, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα,Αγρίνιο. Κέρκυρα, Αίγιο κ.α., ενώ η μεγαλύτερη ομάδα ποδηλατών  (αποτελούμενη από 10 ποδηλάτες) ήρθε απο την πόλη της Καλαμάτας.

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας στην Καστοριά, παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Σακη Ρήμου και της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δέσποινας Κοζατσάνη. Αφού καλωσόρισαν τους ποδηλάτες μας, η κα Δέσποινα Κοζατσάνη έδωσε την εκκίνηση στις 7:30 με τον τερματισμό τους να γίνεται σταδιακά μετά τις 15:00 και μέχρι τις 21:00, στο ίδιο σημείο μετά από μία όμορφη διαδρομή μήκους 200χλμ.

Σε έναν αγώνα όπου όλοι ήταν νικητές, οι συμμετέχοντες μετέφεραν το μήνυμα του υγιούς ανταγωνισμού. Στόχος και σκοπός είναι η ανάδειξη και προβολή του ποδηλατικού τουρισμού, και να περάσουμε το μήνυμα για τα οφέλη της ποδηλασίας, τόσο για μας όσο και για το περιβάλλον.

Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν εκτός από το μετάλλιο συμμετοχής διάφορα αναμνηστικά δώρα, αλλά κυρίως μία πλούσια εμπειρία από την ποδηλατική μας διαδρομή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά την ολοκλήρωση του " Brevet" ο Πίνακας με θέμα το Σπίτι που σκοτώθηκε ο Παύλος Μελάς, δώρο του Καστοριανού Ζωγράφου Δημήτρη Ιωαννίδη δόθηκε στον τραυματία ποδηλάτη Βουδούρη Γεώργιο από την Καλαμάτα ο οποίος, δυστυχώς, δεν κατάφερε να τερματίσει λόγω του τραυματισμού του με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στο Γενικό  Νοσοκομείο Καστοριάς.   Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του και την Τετάρτη, όπως μας είπαν και οι γιατροί, θα πάρει εξιτήριο.   Να του ευχηθούμε ταχεία και πλήρη ανάρρωση.

Να πούμε συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες που έλαβαν μέρος.

Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, στον Δήμο Καστοριάς και στον Δήμο Πρεσπών που ήταν υποστηρικτές και αρωγοί σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Εν συνεχεία, να ευχαριστήσουμε θερμά τους εθελοντές μας, οι οποίοι έστειλαν και αυτοί το δικό τους ηχηρό μήνυμα εθελοντισμού και προσφοράς.


Επίσης, να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, που πρόθυμα στήριξαν όλη αυτή την προσπάθεια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ζωγράφο Δημήτρη Ιωαννίδη για τον πολύ ωραίο πίνακα που ζωγράφισε με θέμα το Σπίτι που σκοτώθηκε ο Παύλος Μελάς.

Ευχαριστούμε επίσης τον υπεύθυνο του Μουσείου κ. Τσάκαλο για την ξενάγηση των ποδηλατών μας στο χώρο του Μουσείου Παύλου Μελά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Λάζαρο Ζήση και την εταιρία Μακεδνός του Δήμου Καστοριάς που καλωσόρισε τους συμμετέχοντες χαρίζοντάς τους μια θαυμάσια βόλτα στην λίμνη με το καράβι "Ολυμπία".

Και τέλος, ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν από οποιοδήποτε θέση στην διοργάνωση, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για του χρόνου.

-- 

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ