"


Έναρξη εργασιών συντήρησης στο πλαίσιο της σύμβασης: «Βελτίωση οδικής ασφάλειας ΠΕ Καστοριάς», προϋπολογισμού 3.800.000 ευρώ


Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης της Εθνικής οδού στα όρια της ΠΕ Καστοριάς,

στο πλαίσιο της σύμβασης «Βελτίωση οδικής ασφάλειας ΠΕ Καστοριάς»,   που υπέγραψε μόλις στις 14 Ιουνίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και η ανάδοχος εταιρεία.

Οι εργασίες υλοποιούνται αυτή την στιγμή  στην παλαιά εθνικό οδό Βογατσικό προς Καστοριά.


Ο προϋπολογισμός μελέτης  του έργου ανέρχεται σε 3.800.000,00 ευρώ,  θα χρηματοδοτηθεί  από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η ολοκλήρωσή του αναμένεται  εντός 18 μηνών.

Σύμφωνα με το αντικείμενο  του έργου, θα γίνουν παρεμβάσεις, κυρίως μικρής κλίμακας, όπου θα έχουν άμεσα αποτελέσματα σε επίπεδο παρεχόμενης οδικής ασφάλειας των εθνικών δρόμων  της Π.Ε. Καστοριάς.

Οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως αναβαθμίσεις της οδού, όπως επαναδιαγράμμιση, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος, γραμμική οριοσήμανση, στηθαία ασφαλείας κ.λπ. Παράλληλα, τοπικά, προβλέπεται  επισκευή φθοράς οδοστρώματος, καθαρισμός περιοχής για αύξηση ορατότητας κ.α.

«Με πρόσθετα κονδύλια από το ταμείο ανάκαμψης για την Περιφέρεια μας,  υλοποιούμε νέα έργα οδικής ασφάλειας σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, μετατρέποντας την κυριολεκτικά σε ένα απέραντο εργοτάξιο!», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ