"


Πολιτιστικές & Αθλητικές Εκδηλώσεις που στηρίζει ενεργά η Π.Ε. Καστοριάς.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, 

μέσω πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, συμμετέχει ενεργά στη στήριξη δράσεων, που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά και τη φυσική ομορφιά του τόπου, στοχεύοντας στην ολοκληρωμένη τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας.

Παρακάτω περιγράφονται εκδηλώσεις που στηρίζει ενεργά η Π.Ε. Καστοριάς και θα υλοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.


30/06-01/07, Διοργάνωση Δράση για τον «Κρίνο της Παναγιάς». Για δεύτερη χρονιά η Π.Ε Καστοριάς προσπαθεί να αναδείξει και να προβάλει τη βιοποικιλότητα της περιοχής. Στο λόφο του Προφήτη Ηλία, φύεται και ευδοκιμεί ο Κρίνος της Παναγίας (Lilium Candidum ή Madonna Lily), το μοναδικό αυτό λουλούδι που παρουσιάζει μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Ένα διήμερο δράσεων με ομιλίες, διαγωνισμό φωτογραφίας, ξεναγήσεις, αγώνα δρόμου, δράσεις καθαριότητας αλλά και παιχνίδια, σας  περιμένουν για να γνωρίσετε από κοντά το αυτοφυές αυτό φυτό!

30/06-01/07 Συν-διοργάνωση εκδηλώσεων με τον Εκπολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Κρανοχωρίου «ΝΕΑ ΠΝΟΗ». Με αφορμή τον εορτασμό των Αγίων Αναργύρων, ο σύλλογος διοργανώνει διήμερο Παραδοσιακό Πανηγύρι. Οι εκδηλώσεις θα στον προαύλιο χώρο του συλλόγου και θα πλαισιώνονται με παρουσίαση τοπικών χορευτικών και ζωντανή παραδοσιακή μουσική του τόπου μας.

01-02 Ιουλίου, Σωματείο Κέντρο Δράσης και Προσφοράς, λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στον κυκλικό κόμβο, έναντι του Ι.Ν. Αγίου Νικάνορος στη Χλόη Καστοριάς

01-02 Ιουλίου, Αγώνες κωπηλασίας με την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων (15η Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης, α φάση). Πρόκειται για μια γιορτή για τον αθλητισμό και αφορά ηλικίες 12-14 ετών. Νεαροί αθλητές, συναγωνίζονται χωρίς σκοπιμότητες και πάντα με αθλητικά άμιλλα, βιώνοντας τη χαρά του αθλητισμού και τα πολλαπλά οφέλη του. Φέτος θα γίνει τελετή έναρξης των αγώνων, στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, όπου θα παρελάσουν όλες οι συμμετέχουσες αποστολές, μια ημέρα πριν την έναρξη των διήμερων αγώνων

02 Ιουλίου, 1η έκθεση Ιστορικών Οχημάτων Καστοριάς με την Ομάδα Κλασικών Οχημάτων Καστοριάς (Ο.ΚΛ.Ο.Κ) , η οποία θα γίνει στο χώρο στάθμευσης μπροστά από το κτίριο της ΠΕ Καστοριάς , ώρες 10.00 – 18.00

06-07/07/23, Συν-διοργάνωση εκδήλωσης με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Κυριακής. Πρόκειται για υπαίθριες εκδηλώσεις αναβίωσης ηθών και εθίμων της ποντιακής παράδοσης με ζωντανή μουσική και επίδειξη χορών. Παράλληλα, θα προσφερθούν από τον σύλλογο παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους, δίνοντας τη δυνατότητα γνωριμίας με ντόπιες συνταγές.

08/07/23 Αγώνες Ποδηλασίας με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καστοριάς ¨620. Το 7ο Brevet Καστοριάς, μια ποδηλατική εκδήλωση με την επωνυμία ‘’ Τα Χωριά της λήθης – Στα βήματα του Παύλου Μελά’’, απόστασης 200 χλμ.

07-08-09 Ιουλίου, Γιορτή Καστοριανού Ψαριού με τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Καστοριάς «Το Απόζαρι». Είναι μία γιορτή με  αναφορά την λίμνη και τα ψάρια, πλαισιωμένη με πολιτιστικές εκδηλώσεις  όπως χορευτικά συγκροτήματα, μουσικές βραδιές, εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση την πολιτών μας για την διάσωση της λίμνης με ομιλίες από ειδικούς. Κατά την διάρκεια της γιορτής προσφέρονται στους επισκέπτες τηγανητά ψάρια της λίμνης.

08-09 Ιουλίου Συν-διοργάνωση εκδηλώσεων με την Εύξεινο Λέσχη Άργους Ορεστικού, στο Δημοτικό Πάρκο Άργους Ορεστικού. Στις εκδηλώσεις θα γίνει παρουσίαση – παράσταση χορευτικών τμημάτων,  με συνοδεία ζωντανής μουσικής και θα ακολουθήσει γλέντι για όλον τον κόσμο.

11-14/07/23, 103η Σύνοδος Πρυτάνεων Ελληνικών Πανεπιστημίων,  στην Καστοριά. Η Σύνοδος Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, αποτελεί κορυφαίο γεγονός για την Ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση και ενιαία έκφραση των πανεπιστημίων της χώρας για τη διαμόρφωση θέσεων σε θέματα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και έρευνας, αλλά και ευκαιρία ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής.  Σκοπός της Συνόδου είναι μεταξύ άλλων ο συντονισμός της δραστηριότητας των 24 ΑΕΙ, η συλλογική εκπροσώπησή τους και η παροχή συνδρομής στην Πολιτεία για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μέτρων εκπαιδευτικής και ερευνητικής πολιτικής.

14-15 Ιουλίου, Συν-διοργάνωση εκδηλώσεων με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χιονάτου «Κωνσταντίνου και Ελένης». Στο πλαίσιο των διήμερων δράσεων θα πραγματοποιηθεί: Έκθεση παραδοσιακών στολών, φορεσιών από περιοχές της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Κεντρικής Μακεδονίας και παρασκευή παραδοσιακών φαγητών. Παράλληλα θα γίνει παρουσίαση – παράσταση χορευτικών με τη συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής μουσικής.

15 Ιουλίου, Διεθνές Grand Prix Στίβου στο Άργος Ορεστικό. Πρόκειται για αγώνες κλασικού αθλητισμού που διοργανώνονται από τον  Φιλαθλητικό Σύλλογο Άργους Ορεστικού  στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Άργους Ορεστικού.

19-20 Ιουλίου, Συν-διοργάνωση εκδηλώσεων με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αποσκέπου. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην πλατεία του χωριού, όπου υπάρχει το σήμα κατατεθέν του χωριού, γνωστό στην περιφέρεια, οι 13 βρύσες. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν λατρευτικές και πολιτιστικές δράσεις, προς τιμήν του Προφήτη Ηλία, προστάτη των γουνοποιών και της ομώνυμης εκκλησίας του χωριού.

20-21-22 Ιουλίου, Συν-διοργάνωση εκδηλώσεων με τον ΑΓΣ ΠΑΟΚ Κωσταραζίου. Πρόκειται για τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στην πλατεία του χωριού, όπου περιλαμβάνουν ζωντανή παραδοσιακή μουσική με χορό και πάρτι νεολαίας, με στόχο  να τιμήσουν τους απόδημους Κωσταραζινούς, και όχι μόνο.

21 Ιουλίου, Γιορτή Μανιταριού με τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Οξυάς.   Πρόκειται για μια γιορτή  ανάδειξης ενός τοπικού προϊόντος, όπου οι επισκέπτες γεύονται  δωρεάν αγριο-μανίταρα της περιοχής, μαγειρεμένα σε διάφορες εκδοχές.  Η εκδήλωση πλαισιώνεται από ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

21-22 Ιουλίου Συν-διοργάνωση εκδηλώσεων με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Καλλιθέα» Άργους Ορεστικού. Με αφορμή τον εορτασμό της πολιούχου του Άργους  Ορεστικού Αγίας Παρασκευής, ο σύλλογος πραγματοποιεί στο χώρο της εμποροπανήγυρης, πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν βραδιές γλεντιού και κεφιού με λαϊκή και παραδοσιακή μουσική, όπου ταυτόχρονα θα γίνει παρουσίαση πατροπαράδοτων  χορών  από τον ποντιακό και παραδοσιακό ελληνισμό, με τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων του νομού, μικρών και μεγάλων.

25-26 Ιουλίου, Συν-διοργάνωση εκδηλώσεων με τον Εξωραϊστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Μανιάκων Καστοριάς. Με αφορμή τον εορτασμό της πολιούχου του χωριού, Αγίας Παρασκευής, ο Σύλλογος πραγματοποιεί διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πέτρινο δημοτικό σχολείο του χωριού, με τη συμμετοχή ζωντανής παραδοσιακής μουσικής και χορευτικών τμημάτων όπου θα παρουσιάσουν πατροπαράδοτους χορούς.

25-26 Ιουλίου Συν-διοργάνωση εκδηλώσεων με τον Επιμορφωτικό Σύλλογο Ζουζουλιωτών. Με αφορμή τον εορτασμό της πολιούχου του χωριού, Αγίας Παρασκευής, ο Σύλλογος πραγματοποιεί διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πλατεία Ν. Ζούζουλης Μανιάκων.

28-29 Ιουλίου, Συν-διοργάνωση εκδηλώσεων με τον Μορφωτικό Σύλλογο Αμπελοχωρίου «Άγιος Σπυρίδων». Πρόκειται για διήμερες υπαίθριες εκδηλώσεις που θα γίνουν στον αύλειο χώρο του σχολείο του χωριού και θα πλαισιώνονται από ζωντανή μουσική.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ