"


Ομιλία Μητσοτάκη στην Καστοριά

Το δίλημμα των εκλογών που έθεσε από την Καστοριά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το δίλημμα των εκλογών έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Καστοριά όπου πραγματοποιεί αυτή την ώρα την ομιλία του. "Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω" είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός δήλωσε σίγουρος ότι στις 21 Μαΐου η ΝΔ θα βγει νικήτρια από τις κάλπες.«Έχω γυρίσει ολόκληρη την πατρίδα μας και ξαναβρίσκομαι στην Δυτική Μακεδονία για να πάρω δύναμη από μια περιοχή που πάντα ήταν στην καρδιά της παράταξής μας. Αλλά και γιατί, η Καστοριά έχει ξεχωριστή θέση στην δική μου καρδιά», τόνισε.

«Καθώς ολοκληρώνεται η προεκλογική περίοδος προσπάθησα να μιλήσω κυρίως για το τι θέλουμε να κάνουμε από εδώ και στο εξής. Είναι μια επιλογή οι εκλογές και τώρα είναι ξεκάθαρη: θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;» , είπε ακόμα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις κρίσεις που είχε να διαχειριστεί κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Μάρτιο του 2020 στον Έβρο. «Τότε δώσαμε μια μεγάλη μάχη και η Ελλάδα προστάτευσε τα σύνορά της», είπε.

Τότε, πρόσθεσε, πείσαμε την Ευρώπη ότι πρέπει να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα.

Αναφέρθηκε και στην πανδημία. «Τότε πήρα την πιο δύσκολη απόφαση όταν σε μια ημέρα αναγκάστηκα να κλείσω την χώρα αλλά σταθήκαμε κοντά στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους και κρατήσαμε όρθιο τον παραγωγικό ιστό της πατρίδας μας».

Σήμερα, η Ελλάδα, μπορεί να κοιτάξει τους βορειοευρωπαίους γείτονές μας και να τους πει εμείς έχουμε διπλάσια ανάπτυξη από εσάς.Φτάσαμε μια ανάσα από ένα θερμό επεισόδιο το καλοκαίρι του 2020

«Χρειάστηκε να διαχειριστούμε έναν πολύ επιθετικό και εριστικό γείτονα. Εγώ ξέρω τι περάσαμε το καλοκαίρι του 2020 όταν φτάσαμε μια ανάσα από ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο», είπε και πρόσθεσε: «Θωρακίσαμε την χώρα αμυντικά χωρίς στην στήριξη της αντιπολίτευσης».

Η Ελλάδα θα είναι πρωταγωνίστρια στα Βαλκάνια και στην ανατολική Μεσόγειο, είπε ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση είπε ότι κάποια στιγμή οι τιμές του φυσικού αερίου έφτασαν 10 φορές επάνω και εμείς έπρεπε να το διαχειριστούμε και το διαχειριστήκαμε.

Αναφερόμενος στην Παιδεία, ο πρωθυπουργός είπε: απελευθερώσαμε τα πανεπιστήμια από τους τραμπούκους και τους κουκουλοφόρους.

Βάλαμε τις βάσεις για να αλλάξει πίστα η Ελλάδα και να γίνει επιτέλους μια ευρωπαϊκή χώρα, τόνισε ακόμα.

Το φυσικό αέριο φτάνει στην Δυτική Μακεδονία είπε ο πρωθυπουργός και δεσμεύτηκε ότι αν χρειαστεί να εφαρμοστούν χρηματοδοτικά εργαλεία για την αντικατάσταση συσκευών στην περιοχή θα γίνει μέσα από το «Εξοικονομώ».

Είπε ακόμα ότι στις εκλογές συγκρίνεται και η αξιοπιστία των δυνάμεων να κυβερνήσουν τον τόπο. Εμείς αυτά που είπαμε τα κάναμε πράξη, τόνισε και οι αντίπαλοί μας μπορούν να πουν το ίδιο; Αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο; Αυτοί τώρα πανηγυρίζουν και λένε ότι εκείνοι μας έβγαλαν από τα μνημόνια. Είναι σαν τον πυρομανή που βάζει φωτιά και πανηγυρίζει γιατί φώναξε την πυροσβεστική.

Αναφέρθηκε και στην κοστολόγηση των προγραμμάτων και την πρόσκληση που έχει κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ. «Σιωπή! Γιατί ξέρουν ότι αν το έκαναν αυτό θα αναδεικνυόταν ο λαϊκισμός και η υποκρισία τους», είπε.

VIDEOCreated and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ