"


Άμεση αποκατάσταση των καταστροφών ζητεί ο Δήμος Άργους Ορεστικού από τη ΔΕΔΑ και τον εργολάβο του έργου

Στη δυσάρεστη θέση να διεκπεραιώνει υποχρεώσεις άλλων βρίσκεται

ο Δήμος Άργους Ορεστικού, σπαταλώντας πόρους αλλά και εργατοώρες εις βάρος των δημοτών. Τα συνεργεία του Δήμου αναγκάζονται για ακόμη μια φορά κυριολεκτικά να μαζεύουν τα ασυμμάζευτα που αφήνει πίσω ο εργολάβος της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου στην πόλη του Άργους Ορεστικού.

Από τις επανειλημμένες καταστροφές στους αγωγούς ύδρευσης που ξανά και ξανά αποκατέστησαν τα συνεργεία του Δήμου, παρόλο που οι ανάδοχοι του έργου είχαν στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να μην καταστρέψουν υποδομές, φτάσαμε σήμερα στο σημείο να κάνει ο Δήμος την αποκατάσταση των διαλυμένων δρόμων που αφήνει ο ΑΒΑΞ στο πέρασμά του.

Ενώ λοιπόν η άμεση και πλήρης αποκατάσταση με ασφαλτικό των τομών των δρόμων είναι αποκλειστική υποχρέωση του αναδόχου του έργου, ο Δήμος είναι προφανές ότι δεν μπορεί να αφήσει τους δημότες στο έλεος του κάθε ασυνείδητου εργολάβου, διακινδυνεύοντας την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών. Για το λόγο αυτό από νωρίς σήμερα το πρωί, καταβάλλεται προσπάθεια από το προσωπικό του Δήμου με δικά του υλικά να αποκατασταθούν τουλάχιστον προσωρινά οι τομές, σε σημεία που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα.

Παράλληλα, επειδή ο Δήμος Άργους Ορεστικού δεν μπορεί να είναι αιχμάλωτος καμίας εταιρίας και κανενός εργολάβου, προέβη εκ νέου σε επικοινωνία τόσο με την ΔΕΔΑ όσο και με τον εργολάβο, ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποκαταστήσουν άμεσα τους καταστραμμένους δρόμους, αλλά και να απαντήσουν υπεύθυνα εάν είναι σε θέση να διεκπεραιώσουν το έργο χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ