"


Α’ ΕΠΣ : Πρωταθλητές χειμώνα τα Γραμμοχώρια - Ανομβρία (15 γκολ)

Αρνητικό ρεκόρ στην παραγωγικότητα τερμάτων είχαμε στην 9η

αγωνιστική της Α’ κατηγορίας ΕΠΣ Καστοριάς, όπου σημειώθηκαν μόλις 15 γκολ, ενώ κυριάρχησαν οι φιλοξενούμενοι.

Η ΑΕ Γραμμοχωρίων μετά και τη σημερινή της νίκη, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα, αφού η 9η και τελευταία αγωνιστική για το 2022, την βρήκε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας με 24 β.

Στα αρνητικά της 9ης αγωνιστικής η μη προσέλευση στο ματς με την Αστραπή Μεσοποταμίας της νεοφώτιστης ομάδας των Λακκωμάτων, κάτι που συμβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική

Να σημειωθεί ότι το πρωτάθλημα λόγω της εορταστικής περιόδου θα διακοπεί για πάνω από τρεις εβδομάδες και το ραντεβού της επανεκκίνησης ορίστηκε για το Σάββατο 14 Ιανουαρίου.

Διπλό με ανατροπή πέτυχαν τα Γραμμοχώρια επικρατώντας με σκορ 2-1 του Νταηλάκη στο μεταξύ τους γειτονικό ντέρμπι. Τα ελάφια παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ (0-1), κατάφεραν στην επανάληψη με δύο γκολ του Μήλιου Γ. να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο (2-1), επιστρέφοντας έτσι – μετά το ισόπαλο 2-2 με τον Παναργειακό την περασμένη αγωνιστική – στις νικηφόρες εμφανίσεις. Παράλληλα, πανηγύρισαν τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, με συντελεστή 8-1-0, παραμένοντας αήττητα στην κορυφή με 24 β. και στο +1 από την 2η της βαθμολογίας  Αστραπή Μ.

Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι παρότι πήραν κεφάλι στο σκορ, τελικά δεν κατάφεραν να αποδράσουν με ένα θετικό αποτέλεσμα, γνωρίζοντας μία ακόμη ήττα εκτός έδρας (0-1-3) αποχαιρετώντας με ήττα το 2022.

Στην 2η θέση και στο -1 από την κορυφή διατηρήθηκε η Αστραπή Μεσοποταμίας, η οποία πήρε ακούραστα τους 3 βαθμούς της νίκης κόντρα στα Λακκώματα που δεν προσήλθαν να αγωνιστούν, ενώ την επόμενη αγωνιστική (14 Ιανουαρίου) υποδέχεται τον 3ο της βαθμολογίας  Παναργειακό, στο μεγάλο παραδοσιακό el clásico του νομού.

Με ένα γκολ που πέτυχε στην εκπνοή του α’ ημιχρόνου, ο Παναργειακός επιβλήθηκε με σκορ 1-0 του Γράμμου Μαυροχωρίου, επιστρέφοντας στις νικηφόρες εμφανίσεις. Οι κοκκινόμαυροι βρίσκονται στο -4 από την κορυφή χάνοντας πολύτιμους βαθμούς, ειδικότερα τις δύο ισοπαλίες εντός έδρας, ωστόσο, όμως, μαζί μα τα Γραμμοχώρια είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ματς μεταξύ ΑΟ Κάστωρ και ΑΕ Βιτσίου, με τις δύο ομάδες να προσθέτουν από ένα βαθμό στο ενεργητικό τους. Ειδικότερα δε για τους γηπεδούχους ο βαθμός θεωρείται πολύτιμος, αφού βρίσκεται σε δυσχερή βαθμολογική θέση, ενώ η ΑΕ Βιτσίου, εξακολουθούν να βρίσκονται σε ψηλή βαθμολογική θέση.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ και μάλιστα με 2-0, η Δόξα Αμπελοκήπων κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 και να αποδράσει από την Πεντάβρυσο με τον βαθμό της ισοπαλίας, που ήταν  και ο πρώτος εκτός έδρας, συμπληρώνοντας έτσι τρεις αγώνες χωρίς ήττα.

Το πρώτο τρίποντο εκτός έδρας και μάλιστα με ανατροπή (1-0) πέτυχε η Δόξα Κορησού, επικρατώντας στην Πολυκάρπη του τοπικού Ηρακλή με σκορ 1-3. Οι μαυραετοί πανηγύρισαν το τρίποντο μετά από τρεις αγωνιστικές, βελτιώνοντας την βαθμολογική τους θέση, ολοκληρώνοντας παράλληλα νικηφόρα το 2022.

Αντίθετα, ο τοπικός Ηρακλής μετά και τη νέα ήττα (6η) παρέμεινε σε δεινή  βαθμολογική θέση και εξακολουθεί να αποτελεί την δυσάρεστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ







Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ