"


Αστυνομική ταυτότητα: Δείτε πότε πρέπει να την ανανεώσετε για να μην έχετε "θέματα" με τις μετακινήσεις σας

 

Με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων δεν είναι λίγοι αυτοί

που οργανώνουν την μετακίνησή τους σε προορισμούς εσωτερικού κι εξωτερικού. Για αναψυχή, για δουλειά, για επίσκεψη στα παιδιά τους που μπορεί να βρίσκονται σε άλλες πόλεις σε Ελλάδα κι εξωτερικό. Πριν όμως αποφασίσετε ή κλείσετε τα εισιτήριά σας, βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν περάσει 15 χρόνια από την στιγμή που βγάλατε την αστυνομική ταυτότητά σας. Αν έχει περάσει το προαναφερθέν διάστημα πρέπει να την ανανεώσετε. Αν δεν το κάνετε, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα στην έξοδό σας από την χώρα.

Στα ταξίδια του εξωτερικού είτε αεροπορικώς είτε οδικώς οι έλεγχοι είναι αυστηροί και σε περίπτωση που έχει παρέλθει η 15ετία από την τελευταία έκδοση της ταυτότητάς σας, δεν θα σας επιτραπεί να ταξιδέψετε. Στις εσωτερικές μετακινήσεις μπορεί να είναι πιο «χαλαρά» τα πράγματα, αλλά και πάλι δεν θα ήταν καλό να το ρισκάρετε.

Η έκδοση νέας ταυτότητας δεν είναι χρονοβόρα διαδικασία. Επικοινωνείτε με το Γραφείο Ταυτοτήτων του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής σας, κλείνετε ραντεβού κι αφού ορίσετε το ραντεβού, προσέρχεστε με 4  φωτογραφίες ειδικού τύπου για ταυτότητες, έχοντας μαζί  την ήδη υπάρχουσα ταυτότητα. Η διαδικασία ολοκληρώνεται άμεσα και μέσα σε λίγη ώρα έχετε τη νέα σας ταυτότητα.

Να σημειωθεί ότι με την έκδοση της νέας ταυτότητας, θα πρέπει να δηλωθεί ο νέος αριθμός στις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεστε ή έχετε λογαριασμούς. Η εφορία ενημερώνεται αυτόματα για την αλλαγή.






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ