"


Η Θεατρική Παράσταση «Ο Ανακριτής Έρχεται» στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Βασιλειάδας

Ο Δήμος Καστοριάς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλειάδας προσκαλούν

το θεατρόφιλο κοινό να παρακολουθήσει την παράσταση «Ο Ανακριτής Έρχεται» του Τζων Πρίσλεϋ από την Θεατρική Ομάδα Φιλιατών. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Βασιλειάδας το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, στις 20:00 και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα, το έργο και τη Θεατρική Ομάδα:

Ο Τζων Πρίσλεϋ

Ο  Πρίσλεϋ, γεννήθηκε το 1894, στο Μάνιγχαμ, ένα προάστιο του Μπράντφορντ.                Οργανώθηκε νωρίς στο Εργατικό Κόμμα και μετά τον πόλεμο, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ  

Ξεκίνησε να γράφει τα πρώτα του διηγήματα και νουβέλες το 1922, και μέσα στα επόμενα χρόνια καθιερώθηκε σαν ένας από τους σημαντικούς συγγραφείς της αγγλικής λογοτεχνίας.

Σε όλη του τη ζωή υπήρξε ένθερμος και ενεργός υποστηρικτής του Εργατικού Κόμματος και ποτέ δεν σταμάτησε να εκφράζει τις σοσιαλιστικές απόψεις του με κάθε τρόπο

«Ο Ανακριτής έρχεται»

Τον χειμώνα του 1944, ο Πρίσλεϋ γράφει,  με στοιχεία από το «Θεάτρου του παραλόγου», το «Ο Ανακριτής έρχεται», με σκοπό να μιλήσει  για το θέμα που βασανιστικά τον απασχολεί, το θέμα της «ατομικής ευθύνης» 

Για τον Πρίσλεϋ «Ο χρόνος δεν είναι γραμμικός, πιστεύει πως αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα, ταυτοχρόνως, στο παρόν και το παρελθόν και υπό μια έννοια και στο μέλλον». Οι μελετητές δεν διστάζουν να τον αποκαλέσουν Ανακριτή «άγγελο από το μέλλον» αφού ο ερχομός του, η παρουσία του και η αποχώρησή του ακολουθούν την κυκλική, επαναλαμβανόμενη τροχιά του χρόνου.

Θεατρική Ομάδα Φιλιατών

Η ΘΕΟΦΙΛ καταφέρνει 12 χρόνια τώρα  να δημιουργεί ακατάπαυστα, ανεβάζοντας κωμικά  και δραματικά έργα, ενώ μετέχει σχεδόν κάθε χρόνο,  σε φεστιβάλ και θεατρικές συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα, αποσπώντας πάντοτε θετικές κριτικές αλλά και βραβεία.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ