"


Α’ ΕΠΣ : Τρίποντο κορυφής για τα Γραμμοχώρια - «2» με ανατροπή (1-2) στο ντέρμπι με την Αστραπή Μεσ.

Την μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει από σήμερα το απόγευμα

η ΑΕ Γραμμοχωρίων μετά το μεγάλο «2» και μάλιστα με ανατροπή που πέτυχε στο γήπεδο της Μεσοποταμίας κόντρα στην τοπική Αστραπή με σκορ 1-2, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Με τη νίκη τους αυτή τα ελάφια συνέχισαν την εκπληκτική τους πορεία έχοντας το απόλυτο (5 στα 5), οδηγώντας για πρώτη φορά μόνα τους την κούρσα του πρωταθλήματος, υποχρεώνοντας τους κιτρινόμαυρους στην 1η ήττα εντός έδρας και στο +2 από την 2η θέση της βαθμολογίας.

Οι φιλοξενούμενοι όπως και πέρσι έτσι και φέτος πήραν το τρίποντο με το ίδιο μάλιστα σκορ (1-2), σημειώνοντας την 3η τους νίκη σε 21 συνολικά αναμετρήσεις.

Σε γενικές γραμμές έγινε ένα ωραίο και δυνατό παιχνίδι, που είχε όλα σχεδόν τα στοιχεία ενός ντέρμπι κορυφής, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. 

Οι φιλοξενούμενοι παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ (22’ Κουσίδης 1-0), αντέδρασαν γρήγορα  και επωφελούμενοι αδράνεια της άμυνας στο 24’ έφεραν το ματς στα… ίσα (1-1), ενώ στο 37’ ο Λιάπης ήταν αυτός που έβαλε την ομάδα του στη θέση του οδηγού, κάνοντας την ανατροπή.

Ο ίδιος παίκτης στο 47’ έχασε τεράστια για να κλειδώσει τη νίκη, ενώ στο 85’ ο Βελένης αστόχησε από τα 11 μέτρα, όταν το πέναλτι που εκτέλεσε απέκρουσε ο Μεϊμαρίδης, αποσοβώντας το 1-3 (αρχικά είχε ευστοχήσει αλλά ο διαιτητής καταλόγισε επανάληψη).

Εν κατακλείδι, η ομάδα της Αστραπής, είχε προβλήματα στην ανάπτυξή της και δεν έπεισε με την εμφάνισή της, ενώ ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες εξαιτίας αποβολής του Λ. Καραμανίδη και την επόμενη αγωνιστική έχει ένα ακόμη δύσκολο ματς, αφού αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Γράμμο Μαυροχωρίου.

Από την άλλη πλευρά τα Γραμμοχώρια έδειξαν περισσότερο πάθος και δύναμη, στηριζόμενα κυρίως στις αντεπιθέσεις πήραν μία παλικαρίσια και δίκαιη νίκη.

Η ήττα της Αστραπής έφερε ανακατατάξει στην 2η θέση στην οποία σκαρφάλωσε ο Παναργειακός. Οι κοκκινόμαυροι , με όπλο την παράδοση, πέρασαν και φέτος (6η σερί νίκη στα τελευταία  7 ματς) νικηφόρα από τους Αμπελόκηπους επικρατώντας της τοπικής Δόξας με σκορ 0-4, σημειώνοντας την 4η συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα.


Στις νικηφόρες εμφανίσεις επέστρεψε ο Γράμμος Μαυροχωρίου ο οποίος επικράτησε στο παραδοσιακό el Clásico του Δήμου Μακεδνών, κόντρα στον Ηρακλή Πολυκάρπης με σκορ 0-2, νίκη με την οποία μαζί με την Αστραπή μοιράζεται την 3η θέση με 12 βαθμούς και στο -3 από την κορυφή.

Με δύο γκολ που σημείωσε στην επανάληψη η ΑΕ Βιτσίου έκανε την ανατροπή (από 1-0), και πήρε μία ακόμη σπουδαία νίκη επί του Νταηλάκη με σκορ 2-1, επιστρέφοντας δριμύτερη στις επιτυχίες, σκαρφαλώνοντας στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη σε ισάριθμους αγώνες εντός έδρας σημείωσε η Δόξα Κορησού που επιβλήθηκε με σκορ 2-0 του ΑΟ Κάστωρ, βελτιώνοντας την βαθμολογική της θέση, ενώ αντίθετα οι φιλοξενούμενοι μετά και τη νέα ήττα, πέρασαν πλέον στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Σεφτέ στις νίκες έκανε η ομάδα της Πενταβρύσου και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Οι κυανόλευκοι σημειώνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, πήραν τελικά το πολύτιμο τρίποντο επικρατώντας με σκορ 2-0 των Λακκωμάτων.







Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ