"


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ πολιτισμού «Μέρες Απελευθέρωσης»

Οι «Μέρες Απελευθέρωσης», το 1ο Φεστιβάλ πολιτισμού

στο Άργος Ορεστικό, πέρασε στην Ιστορία, με την ολοκλήρωση της διπλής Έκθεσης «Ελευθερία είναι…» και «Μνήμες» στο κτίριο διοίκησης του Rally Greece Offroad.

Ένα Φεστιβάλ που σχεδίασε, υλοποίησε και παρουσίασε ο Δήμος Άργους Ορεστικού, με στόχο να συνοδεύει πάντα την ιστορική στιγμή εορτασμού της Επετείου της Απελευθέρωσης του Άργους Ορεστικού. Ένα Φεστιβάλ που πήρε σάρκα και οστά χάρη στη συγκινητική και ειλικρινή συνεργασία εκατοντάδων συνδημοτών μας.

Τα εκατοντάδες παιδιά των σχολείων του Δήμου μας, που με τη βοήθεια των δασκάλων και καθηγητών τους μας χάρισαν τη δημιουργικότητα και την αγνότητα της ψυχής τους μέσα από τα έργα τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και τον καθένα ξεχωριστά:

Τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Άργους Ορεστικού, 

τον 2ο Παιδικό Σταθμό Άργους Ορεστικού, 

το 1ο Νηπιαγωγείο Άργους Ορεστικού,

το 2ο Νηπιαγωγείο Άργους Ορεστικού

το 3ο Νηπιαγωγείο Άργους Ορεστικού,

το Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων,

το Νηπιαγωγείο Κωσταραζίου,

το 1ο Δημοτικό Άργους Ορεστικού,

το 2ο Δημοτικό Άργους Ορεστικού,

το 3ο Δημοτικό Άργους Ορεστικού,

το 4ο Δημοτικό Άργους Ορεστικού,

το Δημοτικό Κωσταραζίου και

το 2ο Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού.

Στέλνουμε ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στα παιδιά του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καστοριάς, που συγκίνησαν όλους τους επισκέπτες με τις δημιουργίες τους, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι στον πολιτισμό και τη ζωή δεν υπάρχουν εξαιρέσεις και αποκλεισμοί.

Όλα αυτά όμως που απολαύσαμε αυτές τις 15 ημέρες δεν θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα χωρίς τη συνεργασία και των Συλλόγων του Δήμου, που μας εμπιστεύθηκαν οικογενειακά κειμήλια και θησαυρούς, κομμάτια της ζωής και της ψυχής τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και τον καθένα ξεχωριστά: 

Την Εύξεινο Λέσχη Άργους Ορεστικού, 

τον Λαογραφικό Όμιλο «ΑΡΓΕΣΤΑΙ», 

τον Μορφωτικό Σύλλογο «Η ΟΡΕΣΤΙΣ», 

τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Γυναικών Γέρμα, 

τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άργους Ορεστικού «Η Καλλιθέα», 

τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Τα Κρύα Νερά», 

τον Σύλλογο Γυναικών Κωσταραζίου «Διαμαντόνυφη», 

τον Σύλλογο Μικρασιατών «Η Κύζικος», 

αλλά και τη Φιλόπτωχο Δήμου Άργους Ορεστικού και τους ιδιώτες που με αντικείμενα των προσωπικών τους συλλογών εμπλούτισαν την έκθεση «Μνήμες».

Ευχαριστούμε επίσης την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας και τον πρόεδρό της Άκη Τσούκα, για την ευγενική παραχώρηση των μανεκέν για την παρουσίαση των παραδοσιακών στολών και φορεσιών.

Κυρίως όμως, ευχαριστούμε όλους εσάς που αγκαλιάσατε και τιμήσατε με την παρουσία σας τόσο τη διπλή Έκθεση, όσο και τις παράλληλες εκδηλώσεις. Το μουσικό αφιέρωμα του Τάσου Δούκα και των συνεργατών του, το αντάμωμα των Συλλόγων, τις δύο θεατρικές παραστάσεις, την κινηματογραφική προβολή και την ομιλία του καθηγητή Αρχαιολόγου – Φιλόλογου Αλέξανδρου Μακρίδη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά που με τη βαθιά του γνώση, μας ταξίδεψε στα γεγονότα της Απελευθέρωσης του Άργους Ορεστικού και της Δυτικής Μακεδονίας. 

Κλείνοντας, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και σε όσους σε δύσκολες εποχές, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και πρόσφεραν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τη στήριξη της Επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Στις 18 του Νοέμβρη η αυλαία έπεσε σε μια νέα, συλλογική, προσπάθεια. Μπήκαν όμως οι βάσεις για ένα φεστιβάλ που δύναται να εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο, συνδυάζοντας την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα μας με τις σύγχρονες μορφές του Πολιτισμού. Οι «Μέρες Απελευθέρωσης» πέτυχαν τον βασικό στόχο που έθεσαν, έφεραν τους ανθρώπους κοντά, και έτσι οφείλουν να συνεχίσουν, ώστε να γίνουν ένα ακόμη σημείο αναφοράς για το Άργος Ορεστικό και τη Δυτική Μακεδονία.


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ