"


Στην Καστοριά θα διεξαχθεί το 1ο Φόρουμ Θρησκευτικού και Προσκυνηματικού Τουρισμού

Η πόλη της Καστοριάς είναι εκείνη που θα φιλοξενήσει το 1ο φόρουμ θρησκευτικού και

προσκυνηματικού τουρισμού, με στόχο την ανάδειξη της βυζαντινής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Οι πολλαπλές θαυμάσιες βυζαντινές εκκλησίες με τις εντυπωσιακές αγιογραφίες, αντιπροσωπευτικά δείγματα της βυζαντινής τέχνης, τα αρχοντικά και τα μουσεία, η παραδοσιακή συνοικία Ντολτσό με τα λιθόστρωτα καλνερίμια της και γενικότερα η πανέμορφη πόλη της Καστοριάς με την γαλήνια λίμνη της θα αποτελέσουν το επίκεντρο στο πλαίσιο του 1ου φόρουμ με αντικείμενο τον θρησκευτικό και προσκυνηματικό τουρισμό στην περιοχή.

Όπως αποκλειστικά πληροφορεί το GRTimes.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Π.Ε. Καστοριάς Σιδέρης Σμαρόπουλος, «σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και συγκεκριμένα με την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη και τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί στην Καστοριά το 1ο φόρουμ θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Καστοριάς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός τόσο για την πόλη, όσο και για τους ίδιους τους επιχειρηματίες, «πιστεύουμε ότι μπορεί να προσδώσει επιπλέον κίνητρα και κύρος στο brand name της Καστοριάς, ως έναν τόπο βυζαντινού και προσκυνηματικού τουρισμού» πρόσθεσε.

«Καλούμε τους επαγγελματίες του κλάδου, έτσι ώστε να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο το τουριστικό μας προϊόν, να αναδείξουμε όλα μας τα μνημεία, τις εκκλησίες, τα αρχοντικά, την αρχιτεκτονική και τη βυζαντινή μας κληρονομιά» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καστοριάς κ. Σμαρόπουλος.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ