"


Αγιασμός με υψηλές προσδοκίες και ευχές στην Γυναικεία ομάδα Ποδοσφαίρου Καστοριάς

Το απόγευμα της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου, στο προπονητικό κέντρο Κωσταραζίου,

ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου ΓΠΟ Καστοριάς.

Στο τέλος του Αγιασμού ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ.Καλλίνικος, τόνισε ότι για πρώτη φορά βρίσκεται σε αγιασμό γυναικείας ομάδας, κάτι που δέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση της Διοίκησης, όταν μάλιστα ενημερώθηκε ότι η ομάδα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής και ευχήθηκε σε όλα τα μέλη του συλλόγου καλή επιτυχία στο πρωτάθλημα, με την προστασία και τη βοήθεια του προστάτου των αθλητών Αγίου Μάρτυρος Νέστορος μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. 

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα οφέλη του «ευ αγωνίζεσθαι» και όπως χαρακτηριστικά τόνισε η άσκηση του σώματος βοηθά και στην άσκηση του πνεύματος. Επίσης, συνεχάρη τις αθλήτριες του ΓΠΟ Καστοριάς διότι παρότι το ποδόσφαιρο θεωρείται ανδρικό άθλημα, ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και τις όποιες προκαταλήψεις και ασχολούνται με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο που αναμφισβήτητα είναι ο «βασιλιάς των σπορ». 

Ο ίδιος, μάλιστα όπως είπε, πριν λίγες ημέρες προμηθεύτηκε από το σωματείο Κάρτα διαρκείας και υποσχέθηκε, ότι με την πρώτη ευκαιρία θα παραστεί στο γήπεδο, προκειμένου να παρακολουθήσει για πρώτη φορά αγώνα ποδοσφαίρου γυναικών.

Στο τέλος του αγιασμού ο Σεβασμιώτατος, πρόσφερε στις αθλήτριες ένα μικρό χρηματικό ποσό  προκειμένου μετά την προπόνηση να απολαύσουν ένα παγωτό, ενώ στον σύλλογο πρόσφερε μία εικόνα της Παναγίας.

Ο Πρόεδρος του ΓΠΟ Καστοριάς Δημήτρης Κωστάρας, καθώς και τα Μέλη του Δ.Σ. ευχαρίστησαν θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη για την ευλογία της τέλεσης του Αγιασμού και για τις εγκάρδιες ευχές του, που τους δίδουν δύναμη και κουράγιο στη νέα αυτή αθλητική προσπάθειά τους.

Ο ίδιος επισήμανε το γεγονός ότι την φετινή περίοδο το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής, από Μακεδονία, μέχρι Θράκη και Ήπειρο, θα εκπροσωπούν μόλις τρία σωματεία, εκ των οποίων η μοναδική επαρχιακή ομάδα η Καστοριά, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, υποστηρίζοντας την πανελλαδική προβολή του νομού, τονίζοντας ωστόσο, την αναγκαιότητα στήριξης του συλλόγου, τόσο από τους φορείς, όσο και από την κοινωνία και τον επιχειρηματικό κόσμο, τονίζοντας με έμφαση τους υψηλούς φετινούς στόχους που έθεσε ο σύλλογος.

Επίσης, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου για την άψογη συνεργασία με την παραχώρηση του Δημοτικού Σταδίου – το οποίο πληροί τις προϋποθέσεις – για την διεξαγωγή των αγώνων πρωταθλήματος, καθώς και το προπονητικό κέντρο Κωσταραζίου, αλλά και γενικότερα την υποστήριξη του προς τον σύλλογο. 

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Δήμο Καστοριάς και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Γιάννη Κορεντσίδη, για την ηθική και υλική υποστήριξη του προς το σωματείο, τον Δήμαρχο Νεστορίου Χρήστο Γκοσλιόπουλο, τον Δήμαρχο Βοϊου Χρήστο Ζευκλή, καθώς επίσης και τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη και την Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη για τους οποίους όπως είπε έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της προσπάθειας που γίνεται, και έχουν υποσχεθεί να συνδράμουν σημαντικά σε αυτό το εγχείρημα.

Το παρών στην τελετή αγιασμού έδωσαν οι περισσότερες αθλήτριες, το προπονητικό τιμ, ο πρόεδρος και μέλη της διοίκησης, ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Π. Κεπαπτσόγλου και ο Πρόεδρος ΝΠΔΔ Δήμου Καστοριάς Ν. Αλεξανδρίδης.

Οι δύο τελευταίοι που ήταν και παρόντες στον σύντομο χαιρετισμό τους υποσχέθηκαν ότι θα συνδράμουν ηθικά και υλικά την αξιόλογη προσπάθεια του σωματείου και ευχήθηκαν να έχουν μια καλή ποδοσφαιρική σεζόν και να επιτευχθούν οι φετινοί υψηλοί στόχοι στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής Κατηγορίας.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καστοριάς Τάκης Τριανταφύλλου, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, σε μήνυμά του ανέφερε τα εξής : «Εύχομαι σε όλες τις αθλήτριες να έχουν μια δυναμική και ενδιαφέρουσα αγωνιστική χρονιά με υγεία! Υπομονή! Συνεργασία! Μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες και αναπτυξιακή πορεία για το άθλημα που όλοι μας υπηρετούμε! Στους παράγοντες εύχομαι να είναι προσηλωμένοι στους στόχους τους και να επιτελέσουν με επιτυχία τα καθήκοντα τους. Καλή αγωνιστική χρονιά με άνεση να κερδίσει η ομάδα την σωτηρία της! 

Μετά τον αγιασμό ακολούθησε η καθιερωμένη προπόνηση, την οποία και παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης, ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού και ο Πρόεδρος ΝΠΔΔ Δήμου Καστοριάς Νίκος Αλεξανδρίδης..







ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ