"


Ποιος θα κατακτήσει το 4ο Super Cup ; Aφιέρωμα – Προϊστορία

 

Η μεγάλη στιγμή έφτασε για την Καστοριά και τον Παναργειακό

αλλά και όλο το φίλαθλο κόσμο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Καστοριάς, αφού την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.00 θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Καστοριάς ο τελικός του Super Cup για το 2021.

Ο Παναργειακός θα αγωνιστεί στο Super Cup ως κυπελλούχος, μετά την κατάκτηση του θεσμού κόντρα στην Αστραπή Μεσοποταμίας, ενώ η Καστοριά ως πρωταθλήτρια Α’ Κατηγορίας.


ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

Ο φετινός τελικός του Super Cup της Ε.Π.Σ. Καστοριάς είναι ο 4ος συνολικά από το 2018, όταν και ξεκίνησε ο επίσημος αυτός θεσμός ανάμεσα στο πρωταθλητή και τον Κυπελλούχο της Ε.Π.Σ.Α.


H προϊστορία 

Πολυνίκης του θεσμού είναι ο Μεγ. Αλέξανδρος Καλλιθέας – ο οποίος από πέρσι έχει μετονομαστεί σε Καστοριά 1980 -  καθώς σε τρεις συμμετοχές έχει κατακτήσει το τρόπαιο 2 φορές, ενώ συμμετείχε και στο 3ο, ωστόσο, όμως είχε γνωρίσει την ήττα από την Αστραπή Μεσ/μίας, η οποία σε δύο συμμετοχές μετράει ένα τρόπαιο.

Στο φετινό SUPER CUP Καστοριά και Παναργειακός συμμετέχουν για πρώτη φορά στον θεσμό και θα διεκδικήσουν το τρόπαιο. Θυμίζουμε ότι η ομάδα της Καστοριάς θα συμμετέχει φέτος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενώ ο Παναργειακός – ο οποίος πρόσφατα ως Κυπελλούχος συμμετείχε στο Κύπελλο Ελλάδος – στην Α’ κατηγορία ΕΠΣΚ


Αναλυτικά οι προηγούμενοι τελικοί Super Cup  - στους οποίους έχουν σκοράρει και οι δύο ομάδες - έχουν ως εξής :

02-09–2018 Γήπεδο  Μεσοποταμίας

 Μεγ. Αλέξανδρος Καλλιθέας – Ηρακλής Πολυκάρπης 3-1


07-09–2019 Γήπεδο  Μεσοποταμίας

 Μεγ. Αλέξανδρος Καλλιθέας – Αστραπή Μεσοποταμίας 2-1


12-09-2020 Γήπεδο  Πενταβρύσου

Αστραπή Μεσοποταμίας - Μεγ. Αλέξανδρος Καλλιθέας 2-1


11-09-2022 ΔΑΚ Καστοριάς

Καστοριά 1980 - Παναργειακός


*Θυμίζουμε ότι το 2021 δεν έγινε το SUPER CUP καθώς λόγω πανδημίας είχαν ακυρωθεί και οι διοργανώσεις πρωταθλημάτων και κυπέλλου.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ